Kütahya'ya dev termal kent...

Kütahya Belediyesi şehrin termal potansiyelini değerlendirmek üzere dev bir adım atıyor. Belediye Başkanı Mustafa İça Kütahya’ya 20 bin yatak kapasiteli bir termal tesis kazandırmak üzere çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kütahya'ya dev termal kent...

Belediye Başkanı Mustafa İça, Kütahya'nın termal kaynakları, tarihi, doğası ve diğer turistik etkenleriyle Türkiye'nin en zengin illerinden biri olduğunu söyledi. "Şimdiye kadar Yoncalı ve Ilıca'da çalışmalar yaptık. üç yıldır üzerinde çalıştığımız Yoncalı Termal Turizm Merkezi projemiz var. Bu merkezimiz, 20 bin yatak kapasiteli bir tesis olacak. Yap-işlet-devret modeliyle yaptıracağız.

7 Ağustosta, şu anda kamyon garajının 14 dönümlük arazisinde yapmayı planladığımız merkezin ihalesine çıkıyoruz. Bununla ilgili olarak meclisimiz çalışmalarını yaptı. Yoncalı Termal Turizm Merkezi, Türkiye'de yeni bir çekim merkezi olacaktır. Çünkü Yoncalı termal turizmde birbirini tamamlayan birçok termal kaynaklı faaliyetlerin bir arada olduğu bir alandır.
 
Şu an Kütahya'da termal turizmi destekleyecek birçok unsur bir arada barındığından gözde bir turizm merkezi haline gelecek. İnşallah bu projemiz tamamlanırsa Kütahya'nın eksiği olan şehir otelciliğini de havalimanımızın yapılmasıyla birlikte çözmüş olacağız."

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.