'Küresel Ekonomik Kriz II', sektörü nasıl etkileyecek?

Kriz ile birlikte Avrupa'da artık bolluk içinde yaşayamıyor. İtalyanlar bu yaz tatile çıkamıyor, Portekizliler alışveriş yapamıyor, İspanyollar ise işsizlikten 3-5 Euro kazanabilmek için her yola başvuruyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Küresel Ekonomik Kriz II', sektörü nasıl etkileyecek?

Yapılan araştırmalara göre, Avrupalılar tatilden kısacak. Yunanistan'ın ardından tüm Akdeniz ülkelerini saran borç krizi Avrupalılara rahat uyku uyutmuyor.

Ekonomik zorluklar, Avrupalılar'ın günlük yaşamını derinden sarsıyor. Euro bölgesinin zayıf halkaları Portekiz, İspanya ve İtalya'da halk endişeli. Portekiz şu an resesyonda ve ekonomik durgunluğun 2013 yılına kadar devam edeceği öngörülüyor.

Avrupa Merkez Bankasından 78 milyar euroluk kurtarma paketi alan Portekiz hükümeti bir dizi kemer sıkma önlemlerini devreye soktu. Ama Portekizliler ekonomik önlemlerin günlük hayata etkisinden şikayetçi. Tatillerinde bile ekonomik sıkıntıları akıllarından çıkaramıyorlar.

Portekiz'in başkenti Lizbon'daki ünlü Feria de Ladra pazarında in cin top oynuyor. Şehrin kalbinde 1882'den beri kurulan ünlü bit pazarında müşteri bulmak güç. 30 yıldır pazarda satış yapan eski tezgahtarlar daha önce bu derece kötü bir ekonomik durum görmediklerini söylüyor.

Satışların yüzde 50 oranında düştüğü pazarda pazarcılar gelirlerini artırmak için başka yollar arayışında. İspanya ise işsizlikten kıvranıyor. 4 milyondan fazla işsizle Avrupa Birliği içinde işsizliğin en yüksek olduğu ülke İspanya.

Borç kriziyle boğuşan diğer bir ülke İtalya. İtalya Başbakanı Berlusconi'nin 2013 bütçesini dengeleyebilmek için kesintileri hızlandıracağı sözü İtalyanları gerdi. İtalya'nın borçlanma maliyetleri ilk kez İspanya'nınkileri geçti. İtalya'nın kamu borcu, Gayri Safi Yurt İçi Hasılasına yüzde 120 oranla Euro bölgesi içinde en yükseklerden biri.

İtalya'nın bu yıl sadece yüzde 1 büyümesi bekleniyor. Bu yıl İtalyanların yarısı ekonomik zorluklardan dolayı yaz tatiline çıkamıyor, tatilini evde geçiriyor. İtalyan ticaret ve turizm organlarının yayınladığı rapora göre tatile gitmeyenlerin yüzde 95'i para biriktirmek için tatile gitmediklerini söylüyor. Bu nedenle başkent Roma oldukça hareketli.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.