Kar yağdı, Kültür Başkenti İstanbul elektriksiz kaldı...

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da çağın çok gerisinde görüntüler yaşanıyor. İstanbul'da kar yağışı ve fırtına ile birlikte yaşanan elektrik kesintileri vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Özellikle Avrupa yakasında birçok semtte gece 22:00'den sonra başlayan elektrik kesintisi nedeniyle kalorifer sistemleri ve kombiler 'Stop' edince, vatandaşlar soğuğa karşı çaresiz kaldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kar yağdı, Kültür Başkenti İstanbul elektriksiz kaldı...

Elektrik kesintisi nedeniyle metro seferlerinde de aksamaların yaşandığı gözlenirken, bazı trafik ışıklarının da çalışmaması sürücülere zor anlar yaşatıyor. Şişli, Zeytinburnu, Aksaray, Bağcılar, Bakırköy, Büyükçekmece bölgelerindeki kesinti devam ederken Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) ise şu açıklama geldi:

 

"Boğaz geçişi enerji hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle İstanbul'un bazı bölgelerinde 50 dakika süreyle elektrik verilemedi. Bedaş ve Ayedaş ekipleri arızayı kademeli olarak gideriyor, Kesinti olan bölgelere elektrik verilmeye başlandı.

 

Elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul metrosu Taksim- Atatürk Oto Saniye istasyonları arasında ulaşım aksadı. Elektriklerin verilmesiyle birlikte seferler normale döndü. İşlemelerde elektrik kesintisinde tüm trenler istasyonlara aküler yardımıyla gelebiliyor. Vatandaşlar trenlerde kalması söz konusu olmuyor. Vatandaşlar ilk istasyonda bekletiliyor. Elektrik nedeniyle bazı bölgelerde su kesintileri de yaşanıyor.

 

Elektrik kesintisi nedeniyle bazı bölgelerde doğalgaz kesintileri de meydana geliyor. Vatandaşlar elektrik kesildiğinde kombilerini mutlaka kapatmaları gerekiyor. Kapatılmadığı takdirde ani yüklenme ile bina girişlerinde bulunan regülatörlerde atmalar meydana geliyor. Bu tıkanıklığın giderilmesi için İGDAŞ acil yardım ekipleri çalışıyor. Ancak genel kesintilerde sorunun büyümemesi için Elektrik kesildiğinde kombiler mutlaka kapatılmalı. Elektrik geldikten sonra açılmalı." (HT)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.