Kamu kurumları, otel işletmeciliğini bırakmalı...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kamu kurumlarının otel işletir gibi misafirhane kullanmasına karşı olduğunu söyledi. Eroğlu, bu kurumların özel sektöre devredilmesi gerektiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kamu kurumları, otel işletmeciliğini bırakmalı...

Bakan Veysel Eroğlu, Uludağ birinci bölgede bulunan DSİ ve DKMPG'ne ait 2 binanın yıkım işlemini başlattı. Uludağ'ın turizm potansiyelinin artırılması yönünde çalışma yaptıklarını belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Davos neki Uludağ'ı daha mükemmel hale getireceğiz. Uludağ'da birinci bölgeden itibaren önce kendi bakanlığıma bağlı DSİ binasından yıkımları başlattık. Ben kamu kurumlarının otel işletmesine baştan beri karşıyım, uygun değil. Uludağ'daki bu kamu binalarını yıkarak özel sektöre açacağız. Bazıları Uludağ'ı Ankara'ya taşıyacağımızı zannediyor, ama biz bunu yapmayacağız, kimsenin endişesi olmasın. Yerinden yönetimle Uludağ'ı en güzel şekilde turizme kazandıracağız."

Uludağ'daki yıkım çalışmalarına birinci bölgeden başladıklarını hatırlatan Bakan Eroğlu, "Birinci bölgedeki imar planlarını hazırladıktan sonra ikinci bölgede çalışma yapacağız. Orada ağaçlandırmaya ayrı bir önem vereceğiz." dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.