KAHVALTI SAATİ

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 31/12/2019 23:40

Günlük yaşamımızın vazgeçilmezlerinden biri bizleri randevularımıza, işimize zamanında ulaşmamızı sağlayan saatlerdir. Gün boyu izleyip dururuz saatin kaç olduğunu öğrenmek için. Kol saati, duvar saati, yatak odalarımızın çalar saati, cep telefonun saatleri ve başka adlarla adlandırılan saatler…

Yatak odamızda çalan saatlerin sesleri nefretimizi hep çeker. Biraz daha uyumaya izin vermedikleri de gerçektir, ama kalkıp yarı uyanık, yarı uykulu kahvaltı edip işe, okula zamanında gidilmesini sağladıkları için kızgınlığımızı unutup akşamları yatmadan önce yine kurarız çalar saatimizi. Tatile gittiğimizde uzun uyumanın, çalar saatin sesi olmadan uyanmayı hayal edip mükellef bir kahvaltı etmek için, özlemle tatile çıkışı bekleriz.
 
Tatil beldemizi seçip, sevinçle konaklayacağımız otele gider, odamıza yerleşiriz. Bizi kahvaltı saati ve yemek saati konusunda resepsiyondaki görevliler ya da odadaki broşür bilgilendirir. Evdeki çalar saatimiz yerine bu kez uyandırma servisinin sesi ya da cep telefonumuzun sesi uyanırız kahvaltıya yetişmemiz için. Çalar saatin sesi olmadan kendiliğinden, uyandığımızda mükellef kahvaltı etme hayalimizin ilk günden gerçekleşmeyeceğini anlar, daha geç kahvaltı etme imkanına sahip olduğumuz için yine de mutlu hissederiz kendimizi.
 
En otelinden, pansiyonuna kadar konaklama tesislerimizde kahvaltıda’ bin bir çeşit 'diyebileceğimiz kahvaltı servisi tatilcilerimizi memnun ediyor. Kahvaltıyı kaçıranlara tost, sandviç vb. imkanını veriliyor. Oda kahvaltı, yarım pansiyon, tam pansiyon, all inclusive konaklama imkanları bulabildiğimiz tesislerimizde tatil yapanların çoğunun kahvaltı saatinin bitimine dakikalar kala geldikleri ve yoğunlaşmanın arttığı, personelin temposunun yükseldiği, servisin bitiminden önce masayı yiyemeyecek kadar çeşitle donatanların sayısının azımsanmayacak derecede büyük olduğuna tatilde şahit olunmakta ve masalarda kalan yiyeceklere kızgınlık ve üzüntüyle bakılıyor.
 
Son tatilimde kaldığım otelde benim de şahit olduğu bu durum, konaklama tesislerimizde kahvaltı saatinin kaldırılarak öğle servisinin hazırlıklarını engellemeyecek belirli bir zamana kadar kahvaltı servisinin sürdürülmesinin tatilci memnuniyetini artırabileceği düşüncesine götürdü. Kahvaltı saatinin kaldırılması, bu servisteki personel yoğunluğunu azaltacak, dokunulmadan bırakılan son dakika masaya yığılmış yiyecek içecek miktarının azalmasını sağlayarak, tasarruf yapılmasını sağlayabilecektir.
 
Tatilcilerin' Mükellef Bir Kahvaltı Yapma' hayalinin gerçekleştirilmesi için otel işletmecilerine buradan seslenmek istiyorum. Kahvaltı saatini kaldırmak mümkün olabilir mi? Bu konuda yapılacak çalışmalar sonunda, Kim bilir gelecek yıllarda kahvaltının öğle yemeği ile birleştirilerek 'brunch'a dönüştüğüne de şahit olabiliriz.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.