İzmir, kültür turizmi başkenti olacak...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kültür turizmi konusunda çok büyük potansiyeli olan yerlerin başında İzmir’in geldiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde İzmir’i kültür turizminin başkenti haline getirmeye yönelik çalışacağız" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İzmir, kültür turizmi başkenti olacak...

Günay, kültür turizmi konusunda çok büyük potansiyeli olan yerlerin başında İzmir’in geldiğini belirterek, ''Hem Ulaştırma hem de Kültür ve Turizm Bakanının İzmir’de görevlendirilmiş olması, sanıyorum ki bu potansiyeli ayağa kaldırmak ve önümüzdeki dönemde İzmir’i kültür turizminin başkenti haline getirmeye çalışmak, bu amaca yönelik'' diye konuştu.

 

Bakan Günay, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne, yakıt masrafı da dahil bir yıllığına tahsis edilen 10 aracın teslim törenine katıldı. Göreve geldiği, 4 yıl boyunca iyi çalıştıklarını ve iyi sonuçlar aldıklarını ifade eden Günay, müzeler ve ören yerlerinden elde edilen gelirin 2007 yılının sonunda 70 milyon TL olduğunu, 2010 yılında ise bu rakamı 171 milyon TL'ye yükselttiklerini kaydetti. Bu yılın sonunda ise gelirleri 200 milyon TL’nin üzerine çıkmayı hedeflediklerini ifade eden Günay, “Bugüne kadar böyle geldik, inşallah bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

 

AKP'nin milletvekili listesinde kendisinin İzmir'de aday gösterilmesinin ise kültüre ve turizme verilen önemin bir göstergesi olduğunu ifade eden Günay, “Çünkü Antalya bizim Türkiye’de turizm filomuzun amiral gemisi ama yükünü aldı. Biz Türkiye’de kültür turizmini öne çıkarmaya çalışıyoruz. Kültür turizmi konusunda çok büyük potansiyeli olan yerlerin başında İzmir geliyor, kabul edelim ki. Ören yerleriyle, müzeleriyle, doğasıyla, tarihi alt yapısıyla gerçekten medeniyetler beşiği bir yöre” diye konuştu. Günay şöyle devam etti:

 

“Hem Ulaştırma hem de Kültür ve Turizm Bakanının İzmir’de görevlendirilmiş olması, sanıyorum ki bu potansiyeli ayağa kaldırmak ve önümüzdeki dönemde İzmir’i kültür turizminin başkenti haline getirmeye çalışmak, bu amaca yönelik. Ben genel merkezimizin, Sayın Başbakanımızın kararını böyle okudum, bundan da mutluluk duydum. Demek ki yaptığımız işlerden gelen bir olumluluk var ki özel bir alanda, ayağa kaldırılması gereken bir alanda özel olarak görevlendirilmiş durumdayız." İlk defa önümüzdeki Pazar günü İzmir’e gideceğini söyleyen Günay, “Kampanyayı da böylece gayri resmi olarak başlatmış olacağız” dedi. (ANKA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.