İstanbul bu yıl da F1’de yok...

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, 2013 takviminde 20. yarışın olmayacağını açıklayarak İstanbul’un bu yıl yarışa ev sahipliği yapma ihtimaline son noktayı koydu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul bu yıl da F1’de yok...

Ecclestone, Dubai’de Emirates Havayolları ile sponsorluk anlaşmasının imzalandığı toplantıda yaptığı konuşmada, “bu saatten sonra bir başka yarış eklemenin söz konusu olamayacağını”, takvime 20. yarış eklenmeyeceğini söyledi. Türkiye’nin yanı sıra Portekiz de 20. yarışa talip olmuştu. Daha önce gerekirse bu yıl 19 yarışta kalınabileceğini belirten Ecclestone, son demecinde “Daha önce böyle bir hayal kırıklığı yaşamamıştım. Aniden takvime girmek diye bir şey olamaz artık” dedi.

Takvimde 21 temmuz boştu...

İstanbul Park Pisti’nin işletme hakkını alan Intercity’nin patronu Vural Ak, Ecclestone ile geçen yılın sonlarında İstanbul’da yarışların yeniden yapılması konusunda görüşmüş, gerekirse bunun için elini taşın altına koymaya ve maddi fedakarlıkta bulunmaya hazır olduğunu belirtmişti.

Ak, kararla ilgili son sözün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da olduğunu belirtirken, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), 2013 yılı Formula 1 takviminde 21 Temmuz’u boş bırakmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, hükümet gündeminde böyle bir konu bulunmadığını ve Formula 1’in “özel sektörün konusu” olduğunu söylemişti

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.