İstanbul, Blues'a doyacak...

Bu yıl 22.si düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek blues festivali Efes Pilsen Blues Festival’in İstanbul konserleri için sayılı günler kaldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İstanbul, Blues'a doyacak...

Blues tutkunları, festivalin bu yılki konukları; Lucky Peterson, Rick Estrin & The Nightcats ve John Mooney ile 21 – 22 Ekim tarihlerinde, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi Sarayı’nda muhteşem bir gece yaşayacak. Pozitif organizasyonuyla gerçekleşen, Türkiye’yi blues müziğinin devleriyle tanıştıran ve en uzun soluklu müzik festivali olma özelliğine sahip olan Efes Pilsen Blues Festival 22,  son hızıyla devam ediyor.

Festival bu haftaki Bursa (18 Ekim) ve Balıkesir (19 Ekim) konserlerinin ardından İstanbullu müzikseverler ile buluşacak.  Festivalde bu yıl sahne alan ve performanslarıyla büyük beğeni toplayan Lucky Peterson, Rick Estrin & The Nightcats ve John Mooney, 21 – 22 Ekim tarihlerinde, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi Sarayı’nda İstanbul’u blues melodileriyle sallayacak. Festival İstanbul’un ardından Edirne, Çanakkale ve İzmir’e konuk olacak. Festivalin yol maceraları...
 
Efes Pilsen Blues Festival 22 kapsamında sanatçılar sırasıyla Adana, Antakya, Mersin, Kayseri, Konya, Antalya, Denizli, KKTC, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Ankara, Eskişehir’dekonser verdiler. Konserden arta kalan zamanlarında şehirlerin doğal ve tarihi güzelliklerini de görme fırsatı yakalayan sanatçılar, Kayseri konseri öncesinde Kapadokya’yı gezdi. Bölgenin tarihi dokusuna ve özellikle Peri Bacaları’na hayran kalan, deveye binen, hediyelik eşyalar satın alan sanatçılar, bol bol fotoğraf çektirdi. Sanatçılar konserlerde seyircilere sürprizler de yapmayı ihmal etmedi.
 
Erzurum konserinde Rick Estrin’in gitaristi Kid Andersen, Erzurumluların çoşkusuna bir gün önce eline ilk kez aldığı saz ile sahneye çıkarak karşılık verdi. Rick Estrin’in armonikasıyla eşlik ettiği saz performansı seyirciden büyük alkış aldı.  Blues sanatçıları TBMM’deydi...Lucky Peterson, Rick Estrin & The Nightcats ve John Mooney festivalin Ankara durağı kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etti. Sanatçılar, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker ve  Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt ile bir araya geldiler ve konsere davet ettiler.
 
Biletler Biletix’te...
 
Biletix’ten satışa sunulan Efes Pilsen Blues Festival 22’nin bilet fiyatları; İstanbul ve İzmir için ön satışta tam 30TL, indirimli 20TL (kapıda tam 35TL, indirimli 25TL), Edirne, Çanakkale 20TL.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.