İngiltere ve Tayland, giriş ücreti alacak...

Tayland ve İngiltere, ülkeye gelen turistlerden belli bir ücret almaya hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İngiltere ve Tayland, giriş ücreti alacak...

Nedenler ise benzer nitelikte.   Tayland hükümeti Ocak 2015’ten itibaren ülkeye giriş yapan turistlerden 500 Baht, yani yaklaşık 35 TL giriş ücreti alınmasını ön görüyor. Spiegel online’da yer alan habere göre ülkede rahatsızlanan turistler tarafından ödenmeyen tıbbi yardım faturaları kabarınca, hükümet önce mecburi bir sağlık sigortası gündeme getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın üst çalışanlarından Charnvit Phrathep’in verdiği bilgilere göre ödenmemiş sağlık faturaları her yıl yaklaşık 16,5 Milyon Avro tutarında.

Ancak şimdi sağlık bakanı Prandit Sintavanarong, Ocak 2014’ten itibaren havayolu ile giriş yapan ve 3 ile 30 gün kalan turistten 500 Baht, 3 güne kadar kalan turistten ise sadece 30 Baht ücret talep edileceğini açıkladı. Alınacak giriş ücreti ile Tayland turizm sektörünü kalkındırmayı planlıyor.

Batılı ülkelerden gelen turistlerin çoğu geçerli bir sağlık sigortasına sahip olmasına rağmen bu ücrete tabi tutulacaklar. Chavit’e göre onlar da durumdan faydalanacak. Turizm sektörünün bu parayla daha iyi konuma geleceğine inanıyor. "Bizce yabancıların çoğu 500 Baht’ı kolayca ödeyebilecek konumda.” diye durumu özetliyor.

Prandit’e göre Tayland bu yeni ücret ile yılda yaklaşık 23,5 milyon Avro kazanacak. Ancak 2012 yılında toplam 22 milyon turist Tayland’a giriş yaptı. 2013 yılı için bu rakamın 26 milyona ulaşması bekleniyor. Giriş ücreti alınmış olsaydı, Tayland’ın hükümet kasasına yaklaşık 310 milyon Avro girmiş olacaktı. (rr)

İngiltere’de sağlık sisteminin yabancılara ücretli olması gündemde...

İngiltere’de ise sağlık hizmetleri kullanan turistler hükümete benzer bir dert açmış durumda. Belfast Telegraph’ın haberine göre “sağlık turistleri” sağlık sistemine her yıl yaklaşık 70 milyon Sterlin masraf açıyor. Başta ülkeye doğum için gelen hamile bayanlar ve kanser veya Aids tedavisi için gelen hastalar bulunuyor. Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı rapora göre, Ulusal Sağlık Sistemi’nin hak ettiği ancak şuanda talep etmediği ödemeler 388 milyon Sterlin tutarındadır.

Sağlık Bakanlığı’nın raporu, hükümet yabancılar yasasında değişiklik yapmaya hazırlanırken sunuldu. Turist olarak, öğrenim için ya da kısa süreli iş için İngiltere’ye gelen kişilerden artık sağlık hizmetleri talep edilmesi gündemde. Sağlık sekreteri Jeremy Hunt’a göre "Yabancı turistler için sağlık sistemimiz dünyadaki en cömert sistemlerinden biridir. Ancak vergi mükelleflerinin ödedikleri paraların büyük bir kısmı yabancı ülkelerden gelen kişilerin sağlık tedavilerinin karşılanmasına harcanması doğru olmaz.” İngiltere’de şuanda sadece hastanelerin verdikleri hizmetleri ücretli. Ancak hastanelerin acil servislerinde sunulan sağlık hizmetleri ücretsizdir.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.