İkinci baharındakilerin tatil zamanı...

Akdeniz'in yakıcı güneşinin, yerini serin havaya bıraktığı sonbahar sezonunda, Antalya'nın Alanya ilçesindeki turistik tesisler ''ikinci baharını'' yaşayan 50 yaş ve üzerindeki Avrupalı turistleri ağırlamaya başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
İkinci baharındakilerin tatil zamanı...

Turistik tesisler 50 yaş ve üzerindeki yaşlı kuşak Avrupalı ziyaretçileri ağırlamaya başladı. Alanya'da yaz mevsiminin sona ermesiyle genç tatilciler ülkelerine dönerken, yerlerini 50 yaş ve üzeri turistlere bıraktı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hayriye Argun, ''3. Yaş Turizmi'' diye adlandırılan sonbahar sezonunda, Alanya'daki tesislerde, başta Almanya olmak üzere, Danimarka, Hollanda ve Finlandiya gibi Avrupa ülkelerinden gelen yaşlı kuşak turistlerin konaklamaya başladığını söyledi.

Argun, iş hayatı sona ermiş, emeklilik dönemini yaşayan 50 yaş ve üzeri turistlerin, ülkelerine göre daha sıcak ve kış aylarındaki güneşli gün sayısı daha fazla olan Alanya'yı tercih ettiklerin anlattı.

İlçede Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'ne üye, bakanlık onaylı 255 turistik tesisi bulunduğunu ve tesislerdeki doluluk oranının yüzde 70'in üzerinde olduğunu belirten Argun, şöyle konuştu:

''Sonbahar sezonunun başlamasıyla Alanya'daki tesislerde Avrupa ülkelerinden gelen 50 yaş ve üzeri turistleri ağırlamaya başladık. Havaların daha da soğumasıyla ilçede tatil yapan genç turist sayısı azaldı. Yerini, otellerde uzun dönem konaklamayı tercih eden yaşlı turistler almaya başladı. Sonbahar sezonundan yaz başına kadar ilçeye gelen turistler çoğunlukla 3. yaş grubundan oluşuyor. Bu turistlerin Alanya'yı tercih etmesindeki en önemli etkenlerden biri, iklim koşulları. Alanya, ülkelerine göre daha sıcak olduğu için Avrupa ülkelerinden gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.''

Argun, otellerdeki doluluk oranının Kasım ayı ortalarına kadar süreceğini, 24 Aralık'a kadar tesislerde durgunluk görülse de Noel tatilinden itibaren Ocak ayının ilk haftasına kadar doluluğun yeniden yükseleceğini kaydetti.

Hayriye Argun, 50 yaş ve üzeri turistlerin gençlere oranla ilçe merkezi ile tarihi yerleri daha çok gezip alışveriş yaparak vakit geçirdiğini de dile getirdi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.