Günay’ın Topkapı rüyası gerçek oldu...

Bakan Günay’ın, göreve geldiği günden bu yana en büyük hayali olan, "Topkapı Sarayı’nı içine alan Sur-i Sultani alanındaki tüm tarihi binaların bakanlığına verilmesi ve restorasyondan sonra müze olarak kullanılması" gerçek oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Günay’ın Topkapı rüyası gerçek oldu...

Hürriyet'in Ankara bürosunu  ziyaret eden Ertuğrul Günay’ın sohbet esnasında telefonu çaldı. Arayan Maliye Bakanı’ydı ve Günay’a göreve geldiğinden bu yana beklediği haberi verdi: Sur-i Sultani’deki binalar 3 ay içinde kendilerine devredilecek.

 

Kahvaltı sırasında telefonu çalan Günay, Maliye Bakanı Kemal Şimşek’ten yıllardır beklediği müjdeli haberi aldı. Şimşek, Günay’a Milli Savunma Bakanlığı’nın da depo olarak kullandığı alanları boşaltacağını ve devrin en geç 3 ay içinde tamamlanacağı müjdesini verdi. “Gece güzel bir rüya gördüm. Demek ki bu haberi duyacakmışım” diyen Günay, şunları söyledi:

 
“Gece çok iyiye yorumlanacak bir rüya gördüm. Rüyamda denize girip yüzüyordum. Sabah kalktığımda ‘Bugün güzel bir şeyler olacak. Güzel bir haber alacağım herhalde’ dedim. Rüyam çıktı ve hayalim sonunda gerçek olacak. Bu güzel haberi Hürriyet’te aldığımı da hiç unutmayacağım. Topkapı içinde 4 bina var önemli olan, üçte ikisi boş. Çoğu yer depo olarak kullanılıyor. Binaları devraldıktan sonra aslına uygun olarak restore edip, depolarda bekleyen binlerce tarihi eserin sergilenmesi için müze yapacağız. Elimizde depolarda bekleyen 10 binden fazla Çin porseleni var.”
 
Darağacına bakamadı...

 

Hürriyet’i ziyaretinin ardından müze haline getirilen Ulucanlar Cezaevi’ne giden Günay, cezaevinin avlusunda bulunan darağacına bakmaktan kaçınarak, kafasını çevirdi. Avukatlık yaptığı 1980’li yıllarda Ulucanlar’a geldiğini belirten Günay, “Ben duygusal bir insanım. Benim içim, birçok şeyi kaldırmaz. Ama buraya gelenler Türkiye’nin demokrasi ve hukuk tarihinin serüvenine burada tanık olacaklar” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.