Gençlik Turizmi, 136 Milyar Dolar'lık hacme ulaştı...

TUYED Ar-Ge’nin Dünya Genç ve Öğrenci Seyahetleri Konferansı (WYSTC) verilerinden derlediği bilgilere göre, gençlik turizminin boyutu 136 Milyar Dolara ulaştı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Gençlik Turizmi, 136 Milyar Dolar'lık hacme ulaştı...

TUYED Ar-Ge’nin WYSTC verilerinden derlediği bilgilere göre, Gençlik Turizmi; yaşları 16-29 arasında değişen, macera ve heyecanı seven, çoğu kez karşımıza sırt çantalı olarak çıkan bir kesimden oluşuyor. Gençler tatildeyken diğer turistlerden daha uzun süre kalıp,  ortalama 2.600 dolar harcıyor. Gençlerin yüzde 70’i eğitim, dil eğitimi, çalışma ve gönüllü kamplara katılım amacıyla tatile çıkıyor. Ayrıca, gelecekte balayı, iş seyahati veya ailesiyle de tatil yapacağından, gençlere turizm sektörünün uzun ömürlü müşterisi gözüyle bakılıyor.

 

Gençlik turizmi ile ilgili verileri derleyen ve bu yönde çalışmalar yapan WYSTC her yıl bir ülkede yıllık konferansını gerçekleştiriyor. 2007 yılındaki konferansını İstanbul’da yapan WYSTC, geçen yıl Pekin’de toplandı. WYSTC, bu yılki konferansını İspanya’nın Barselona kentinde 20-23 Eylül 2011 tarihlerinde gerçekleştirecek.

 
Geçen yıl Pekin’de gerçekleyen konferansın ana hedeflerinden birini hükümetlerin gençler ve gençlik turizminin önemini kavramasını sağlamak olarak belirlenmişti. Konferansta, konunun doğru anlaşılması yönünde, hükümetler nezdinde lobi çalışmaları yürütülmesi kararlaştırıldı.

 

Konferasta konuşan uzmanlar, gençlik turizmi pazarının iki kesime ayrıldığına dikkat çekti. Birinci kesimi bireysel gezenler, ikinci kesimi ise altı veya daha fazla kişiden oluşan gruplarla gezen gençler oluşturuyor. Bazı uzmanlar ise gençlik turizmini okul bazlı ve okul bazlı olmayan geziler  şeklinde değerlendiriyor.

 

Uzmanlar, genç gezginlerin günümüzde değerli müşteriler haline geldini vurguluyor. Bu önemin de salt ziyaret ettikleri bölgenin ekonomisine yaptıkları katkıyla sınırlı olmadığını belirtiyorlar. Uzmanlara göre gençler, aynı zamanda kişisel beceriler geliştirme, sosyal ilişkiler kurma ve bir birleriyle deneyimlerini de paylaşarak önemli bir gelişmeler sağlıyor.

 

10 Maddede Genç Turizmcinin Profili

1-Diğer turistlerden daha uzun kalıp, dört kat daha fazla harcıyor

2-Her seyahatte ortalama 2.600 dolar harcıyor

3-Gelecekte balayı, iş seyahati ve ailesiyle de tatil yapacağından, turizm sektörünün uzun ömürlü müşterisidir.

4-Esnek yapıya sahip, dolayısıyla ekonomik durgunluklarda turizmcilerin risk sigortasıdır. 

5-Yeni pazar, ürün ve gidilecek yerlerin keşfedilmesinde daima öncülük edip, trendleri belirliyor.

6-Sosyal medyayı etkin kullandığından dünya çapındaki geniş deneyimlerden yararlanıyor.

7-Çevrenin korunması konusunda sürekli liderlik yapıyor.

8-Bütçe oteller, kültür rotaları, bilgi servisleri, paket turlar, web portalları ve indirim programları ilgisini çekiyor.

9-Ancak, sadece ucuz hostellerde değil, bazen orta ölçekli hatta lüks otelde bile konaklıyor.

10-Lokal konaklama birimlerini kullandıklarından yerel ekonomiye daha fazla katkıda bulunuyor.

                            

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.