GATAB'tan, kışın açık otellere % 50 su indirimi...

GATAB ( Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Alt Yapı Birliği ) Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, "Kışın açık otellerimize su faturalarında % 50'ye varan indirim tarifesi uygulayarak, onların açık kalmasını sağlamak ve destek vermek istiyoruz" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
GATAB'tan, kışın açık otellere % 50 su indirimi...

Halil ÖNCÜ (KEMER)

2010 yılının fena bir sezon olmadığını ifade eden Üras, “ Bu yıl fena bir sezon olmadı. Biz bunu nereden anlıyoruz derseniz? Topladığımız çöplere baktığımızda, verdiğimiz suya baktığımızda bunu çok iyi görebiliyoruz. GATAB’ın verdiği hizmetlerin sonucunda oluşan istatistikler bize iyi bir sezon geçtiğini gösteriyor. Önümüzdeki sezonun uzaması için çalışmalarımızı ve tanıtımlarımızı bu yönde yapıyoruz.”dedi.

2011 yılı içinde Doğa olimpiyatlarını Kemer ve Antalya’da yapılması için çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Üras, “Bu konuda alt yapı ve tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. Kemer’de yaz sezonunun çok iyi geçtiğini ancak sezonun kısa olduğunu görüyoruz. Sezonu uzatabilecek bir takım aktivitelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Nisan-Mayıs ayları ve eylül-ekim aylarında doğa sporlarının organizasyonlarının Kemer’de yapılmasının etkili olacağını düşünüyorum.

GATAB olarak sualtı sporları ve dalışlar ile ilgili bir takım çalışmalarımız var. Üç adalarda bir gemi batırdık ve şimdide bir uçak batıracağız ve bu bölgeyi daha çok ilgi çekilecek bir alan haline getireceğiz. Yaz aylarında olduğu kadar kışın da Kemer’de dalışlar yapılabilir. GATAB olarak amacımız bundan sonra sezonu uzatacak çalışmalara imza atmak olacak.”diye konuştu.

Başkan Üras, kışın açık otel sayısının ratması için GATAB olarak gereken desteği veridklerini belirtirken, “ Kışın açık otellerimize % 50 ye varan suda indirim tarifesi uygulayarak, onların açık kalmasını sağlamak ve destek vermek istiyoruz. GATAB işte alt yapı dışında turizmin gelişmesi içinde bu konulara destek vermektedir. Şu anda otellerimizin % 50’sinden fazlası kış dönemine girdiği için kapalı.

Aslında Kemer’de havalar da müsaade ediyor ve güneş hep yüzünü gösteriyor. Gelecek yıl bugünler için tanıtım çalışmaları yapmalı ve bunu kullanmalıyız. Sezonu uzatmak için neler yapabiliriz hep birlikte fikir birliği içinde çalışmalıyız. Bu tarihlerde Kültür ve doğa turizmine yönelmeliyiz. Çünkü bizim bölgemizde tarih ve doğa var.”dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.