GATAB hakkında suç duyurusu...

Kemer, Göynük ve Çamyuva Belediyeleri, GATAB ile ilgili Antalya İdare Mahkemesi’ne suç duyurunda bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
GATAB hakkında suç duyurusu...

Kemer Belediye Başkanı Gül, mahkemenin yanı sıra 2 Cumhuriyet Savcısına da suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Gül, Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras’a çok sert sözlerle yüklendi.

Gül, “GATAB’ın temiz olmadığını ve teslim ederken de başına büyük problem açılacağını biliyor. Üras hesap vermekten korkuyor” dedi. Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Yusuf Başkan hesap vermekten korkuyor. Yasa’da, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra Birlikler, yavaş yavaş kendilerini fesheder maddesi var. 2012 yılında GATAB’ın bir yatırımını gösterin. 50 milyonluk bütçeniz var ama Kemer’de yatırımınız yok. Kemer Belediyesi’nin 24 milyonluk bütçesi var ve en az 10 milyon TL’lik yatırım yapıyor.

Kumluca ile birleştiği zaman, su, çöp ve kanalizasyonun da kalmayacağını kendisi de çok iyi biliyor ama hesap vermekten korkuyor. Antalya Valiliği’nin kuracağı bir komisyon, Birliği denetleyerek, hesap soracak. Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek. GATAB’ın temiz olmadığını biliyor ve teslim ederken de başına büyük problem açılacağını biliyor. Bundan dolayı da GATAB ile Kumluca’yı birleştirmeye çalışıyor. Bu pisliğin içine Kumluca’yı da çekecek” diye konuştu.
 
Birliğin 50 milyonluk bütçesi olduğunu belirten Gül açıklamalarına şöyle devam etti, “‘Bu bütçeyi seçimlere kadar nasıl kullanırım?’, bunu düşünüyor. İstenilen boru, çakıl, kum ve her türlü malzeme GATAB’tan gidiyor. Burası seçim malzemesi olarak kullanılan bir birlik. Ne işletme, ne yatırım ne de iş yapılan bir birlik oldu. Üç Pazartesi bekliyoruz. Caddenin içme suyu hattı değiştirilecek ama yapamıyor. Çünkü bitmiş artık, para yok. İşçiler aylık maaşlarını 3 taksitle alabiliyorlar. Burası kimsenin çiftliği değil. Yusuf Üras burayı kurtarmak için değil, onun ağzını sulandıran GATAB’ın parasıdır.”
 
“3 Belediye Başkanı ve bizimle beraber olan meclis üyeleri ile turizmciler, bu parayı Yusuf Üras’a yedirttirmeyeceğiz” diye konuşan Başkan Gül, var güçleriyle mücadele verdiklerini kaydetti. Son toplantıda 2 madde geçirildiğini ve son maddeye gelince 2 saatlik yemek arası verildiğini hatırlatan Gül, “Sen kimi kandırıyorsun? Bu sahtekarlık değil midir? Bu madde geçmeyince biz her hafta toplantıya mı geleceğiz? Yasa net ve açık. Gün içinde yapıp, bunu kapatman gerekiyor. 3 tane olağanüstü toplantı yapılmıştır. Olağanüstü toplantılar uzatılamaz” dedi.
 
Antalya İdare Mahkemesi’ne gerekli müracaatı yaptıklarını anlatan Gül, tedbiri elden bırakmayacaklarını ve bu konuda bütün savaşı vereceklerini ifade etti. “Ben hiçbir zaman Kemer’e ihanet edenlerle beraber olmadım ve bundan sonra da olmam. ‘Bizimle beraber’ diyerek insanları kandırmaya gerek yok” diye konuşan Gül, ayrıca evrak vermediği için 2 Cumhuriyet Savcısına da suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
 
Birliğin izinle bir şeyler yapması gerektiğini vurgulayan Gül şöyle konuştu, “Ancak halen daha hiçbir yere bağlı değilmiş gibi ihale yapmakta ve işçi alıp, işçi çıkarmaktadır. İzinle işçi alınıyorsa bile, mevcut çalışanları bulundurmak zorundasın. Her gün insan girip çıkıyor zaten bina almaz olmuş. Binanın önündeki park ve barakada oturan en az 50 kişi var.”
 
Görevi kötüye kullanmaktan dolayı 2 tane suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Başkan Gül, Göynük ve Çamyuva Belediyelerinin de Antalya İdare Mahkemesi’ne müracaatlarını yaptığını söyledi. Özellikle oy kullanan insanların uyanması gerektiğini savunan Gül, “Bu GATAB’ı kurtarma projesi değil, Yusuf Üras’ı kurtarma ve Üras’ı hesap vermekten kaçırma birleşmesidir. Herkesin duyarlı davranması gerekir. GATAB’ın içi boşalmadan Kemer’de kalmasından yanayız. Ancak Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra böyle bir şansımız yok. GATAB Antalya’ya gittiğinde otelciler içinde iyi olacak. Hiç değilse yarı fiyatına su almış olacaklar. En az yarı yarıya arada su fiyat farkı var” dedi. (tourexpi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.