Faruk Pekin’den Kültür Turizmi kitabı...

Fest Travel kurucusu Faruk Pekin, yıllar içirisinde bu alanda edindiği birikimini “Çözüm: Kültür Turizmi” adlı kitapta topladı. İletişim Yayınları’nın 346 sayfada topladığı Pekin’in turizm ve kültür politikaları üzerine yazıları, 11 bölümden oluşuyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Faruk Pekin’den Kültür Turizmi kitabı...

Faruk Pekin kitabın önsözünde çalışmasını şöyle özetliyor: “Bu çalışma kültür turizminin Türkiye’deki önemini vurgulamak ve Türkiye turizminin içinde bulunduğu darboğazdan kültür turizmine öncelik tanınarak nasıl çıkılabileceğine ışık tutarak, katkıda bulunmak amacıyla hazırlandı.”

Kültür turizmi denilince bir ülkedeki kültür politikaları, kültür endüstrisi, yaratıcı endüstriler ve kültür yönetimi gibi konuların girmek zorunda olduğunu vurgulayan Pekin sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yalnızca ülke açısından değil, kent turizmleri açısından da bu konular çok önemli. Türkiye açısından oldukça yeni olan bu yaklaşımları ayrı bölümde ele alacağız...”

Kitaptaki temel görüşlerini yaklaşık 26 yıldır Fest Travel çerçevesinde dile getirdiğini anımsatan Pekin, “TÜRSAB Kültür Turizmi Komitesi çalışmaları ve bazı konuşmalarımda ifade ettim” diyor.

Faruk Pekin Kimdir?

1947’de İzmir’in Menemen kazasında doğdu. İzmir Atatürk Lisesi’nden sonra, 1969’da Robert Kolej Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1968-69’da günümüzde Boğaziçi Üniversitesi olarak bilinen Robert Kolej Yüksek Okul Öğrenci Başkanlığı yaptı. Uzun yıllar gazeteci ve sendikacı olarak çalıştı.

Pekin, 26 yıldır kültür turizminin öncülüğünü stanbul ve çevresi ile Anadolu’da yüzlerce özgün güzergah yaratan Fest Travel’i yönetiyor. Uluslararası Sosyal Turizm Örgütü’nün (OITS) yönetim kurulu üyesi, TÜRSAB Kültür Turizmi Komitesi Başkanlığı ve Kültür Turizmini Geliştirme Vakfı’nın onursal başkanlığını yürütüyor. İstanbul 2010 Danışma Kurulu Üyeliği de yapan Pekin, aynı zamanda Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) ile Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin (TUYED)  de üyesidir.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.