Erken rezervasyon kampanyası 'Erken' başladı...

Geçen yıl şubat ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve turizm dernek temsilcileri tarafından resmi açılışı yapılan erken rezervasyon kampanyası ilgi görünce, seyahat acenteleri bu yıl bakanlığı beklemeden kampanyayı başlattı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erken rezervasyon kampanyası 'Erken' başladı...

1 ay önceden başlayan kampanyaya ocak ayı içinde katılanlar yaz dönemine göre yüzde 40 daha ucuz tatil yapma olanağına kavuşacak. 31 Ocak 2011’e kadar devam edecek olan ve tüketicisine yüzde 40’a varan indirimler sunan 1. erken rezervasyon dönemi, sigorta güvencesiyle de tatile 72 saat kala koşulsuz iptal etme olanağı sunuyor.

 
Tatilcilerin talebini göz önünde bulundurarak kampanyayı 1 ay öncesinden başlattıklarını söyleyen ETS Tur Yurtiçi Operasyon Müdürü Suat Özbek, Türkiye'ye olan ilgi sayesinde bu yıl son dakikacı yerli turistin tatil yapmada zorlanacağını ifade etti. 2011'de Türkiye'nin dış pazarlar tarafından daha fazla tercih edilmesinin beklendiğini dile getiren Özbek, “Bu nedenle son dakikacı tatilcinin ücretini daha fazla verse bile yer bulamama riski var. Erken rezervasyonun bu nedenle önemi öne çıkıyor” diye konuştu.

 

Ramazanın ağustos ayını tamamen kapatacağını anlatan Özbek, “Bu ayda talep düşmesi nedeniyle otel sahipleriyle yaptığımız anlaşmalar kapsamında daha ucuz fiyatlar sağladık. Bu tarihlere erken rezervasyon kampanyasından faydalanınca da fiyatlar inanılmaz hale geliyor” dedi. Özbek, şirket olarak geçen yıl 145 bin kişiyi erken rezervasyonla tatile çıkardıklarını, bu yıl 200 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti

 

Geçen yıl uygulamaya başlanan Erken Rezervasyon’un, tatile 72 saat kalana kadar iptal hakkı tanıyan sigorta imkânı ile daha geniş kitlelere yayıldığını vurgulayan  Ersoy, “2010 yılında 180 bin olan erken rezervasyon ile tatile giden kişi sayısını 2011 yılında 220 bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz”dedi.

 

Erken Rezervasyon Aynı Zamanda Türkiye’de Kurumsallaşmanın Bir Göstergesi…

 
Erken rezervasyon avantajlarından Türk misafirlerin daha fazla faydalanmasını istediklerini vurgulayan Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy“Kurumsallaşmanın geliştiği Batılı ülkelerde çalışanlar 1 yıl önceden izinlerini planlayabildikleri için çok avantajlı tatile çıkma imkanını değerlendirebiliyorlar. Türkiye’de ise çalışanlar patronlarından 9 ay öncesinden izin istemeye çekindikleri için yabancıların neredeyse iki katı maliyetlere tatil yapmak zorunda kalıyorlar. Türkiye’de de kurumsal firmaların sayıları arttıkça Erken Rezervasyon Sistemi daha da gelişecek” dedi.
 
Tatilini erken seç, istediğin zaman vazgeç!
 
Bu yıl da erken rezervasyon dönemini Mapfre Genel Yaşam Sigorta ile güvence altına alarak başlatan Etstur, "Ya aksilik olur da belirlediğim zamanda tatile gidemezsem, param yanar" endişesini ortadan kaldırarak erken rezervasyon dönemini daha erkene çekti. Konaklamatutarının %1 ‘ine karşılık gelen Ortalama 10-20 lira gibi düşük bir sigorta maliyeti ile misafirlerine hem indirimden yararlanma avantajı sağlarken hem de erkenden rezervasyon yaparak son dakika tatil programı yapma stresini de ortadan kaldırıyor.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.