Erciyes'te büyük turizm hamlesi...

Erciyes'te ikinci etap yatırımlar başlıyor. Otel için ayrılan arsalara yatırımcıları ilgi gösterdi. 2014'te devreye girecek tesisler sayesinde 800 olan yatak kapasitesinin 5 bine çıkması bekleniyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Erciyes'te büyük turizm hamlesi...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin mekanik tesis, karlama ünitesi, sosyal tesis ve kayak pisti inşaatlarının bir bölümünü tamamladığı Erciyes Dağ ve Kış Sporları Turizm Merkezi’nde sıra konaklama tesisi yatırımlarına geldi. Dağın değişik kesimlerinde otel yapımı için ayrılan arsalar, turizm yatırımcıları tarafından adeta kapışıldı.

Bu yaz, arsa tahsisi yapılan alanlarda inşaat çalışmaları başlayacak Çalışmalar 2014’e kadar bitmiş olacak. Bu tesislerin devreye girmesiyle Tekir Yaylası’ndaki yatak kapasitesi 800’den 5 bine çıkmış olacak. Otel yapımı için ayrılan 21 arsadan 10’u, ihale yoluyla satıldı. Arsa satışlarından büyükşehir belediyesinin kasasına 5.5 milyon lira girdi Turizm yatırımcılarının yoğun ilgi gösterdiği arsalar Tekir Göleti çevresi ile dağın Kabaktepe kesiminde yoğunlaşıyor.

İmara açılan gölet çevresi ve Kabaktepe’de 4 parsel arsa satın alan DYE İnşaat Limitet Şirketi ile şimdilik birer parselle yetinen Argos Yatırım, MDK İnşaat, Kahraman İnşaat, Tetico Teknik, Sena İnşaat ve Eken Otelcilik, satış sonrası firmalarına tahsis edilen alanlarda inşaat çalışmalarını hemen başlatacaklarını duyurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, mekanik tesislerin bir bölümü ile karlama üniteleri ve bazı sosyal tesislerde yapım çalışmalarının geçen sonbaharda tamamlandığını, şimdi ise sıranın konaklama tesisi inşaatlarına geldiğini belirterek, "Projede 2’nci etabı kayak merkezinde inşa edilecek otellerle dağ dinlenme tesisleri oluşturuyor. Geçen yıl Türkiye’nin önde gelen turizm yatırımcılarıyla bir araya gelerek görüşmeler yaptık.

Bu görüşmeler sırasında bazı işletmecilerden yatırım sözü aldık. Tekir Göleti kenarında kurulacak dağ dinlenme köyü ve kayak merkezinin öteki kesimlerinde inşa edilecek konuklama tesisleriyle yakından ilgilendiler. Nitekim bu ilgi arsa tahsislerinde daha somut olarak görüldü. Satışa çıkarılan 21 parselden 10’u hemen satıldı. Kalan 11 arsa için yeni bir satış planı yapılıyor İstendiği takdirde, bu arsalar yap-işlet- devret modeli ile de hayata geçirilebilir" dedi.
 
5 bin kişiye doğrudan iş imkanı yaratılacak...
 
Otel arsalarının satışı ile Erciyes projesinde önemli bir aşama daha kaydedildiğini kaydeden Özhaseki, "İlk etapta altyapının bitirilmesi, sonra teleferik-telesiyej akslarının kurulması, göletin ve oradaki karlama ünitelerinin, sosyal tesislerin yapılması işini belediye olarak biz üstlendik. Öz kaynaklarımızı kullandık.100 milyon doların üzerinde harcama yaparak, bu tesislerin önemli bir kısmını tamamlayarak hizmete açtık. Bir kısmının yapımı sürüyor. Bir de özel sektöre devredeceğimiz işler vardı.
 
Bizim için önemli olan otel yerlerinin belli bir rakamla satılması değil, gerçek yatırımcıların gelip bu arsaları alarak oralara otel inşa edecek olmalarıydı. Sonuçta bu da oldu" açıklamasını yaptı. Kayseri Turizm Master Planı’nın 3’ncü ayağını oluşturan Erciyes Dağ ve Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi’nin 2014 yılında tamamlanacağını vurgulayan Özhaseki, "Proje 275 milyon euroluk bütçeyle hayata geçirilecek. Kayak pistleri 160 kilometreyi ulaşan toplam uzunluğu ile Alpler’den sonra dünyanın en uzun kayak pisti olma özelliğini taşıyacak. Proje tamamlandığında 5 bin kişiye doğrudan iş imkanı yaratılmış olacak" diye konuştu. (dunya.com)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.