Dünyanın en ucuz havayolu seçildi...

WhichAirlines.com’un 300.000’den fazla uçuşu inceleyerek yaptığı araştırmaya göre bazı rakiplerine üç kat fark atarak dünyanın en ucuz havayolu Türkiye’den çıktı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünyanın en ucuz havayolu seçildi...

WhichAirline.com gerçekleştirdiği araştırma için 300.000’den fazla tek yönlü uçuşu inceledi. Fiyat araştırmasında tek parça bagaj hakkı ve tüm standart ücretler dikkate alındı. WhichAirline.com’a göre dünyanın en ucuz havayolu şirketi Pegasus Havayolları oldu.

Ortalama 53.41£ fiyatı olan Pegasus Havayolları’nı 64.02£ ile Wizz Air ve 69.69£ ile Romanya kökenli Blue Air takip etti. Tüm ilave ücretlerden önce en ucuz bilet fiyatlarını sunan Ryanair ise mecburi ilave ücretler ve vergilerden sonra 70.53£ ile beşinci sırada yer aldı.

20 havayolu arasında sadece 10 havayolunun ortalama bilet ücreti 100£’un altında seyrediyor. Easy Jet Havayolları’nın ortalama bilet ücreti 76.05£ iken, İtalyan Air One 76.92£ ve Polonyalı Eurolot 82.03£ olduğu belirlendi.

Havayollarının arasındaki ücretler bazen iki veya üç katı bir farka ulaştı. Örneğin, Thomas Cook 174.76£ ile Pegasus Havayollarından üç kat daha pahalı çıktı.

Which Airline.com bundan dolayı bilete ilave edilebilen hizmetler konusunda temkinli davranılmasını tavsiye ediyor. WhichAirlines.com’a göre ucuz havayollarının sunduğu geniş ilave hizmetlerinin gerçek değerine bakıldığında bunların hem oldukça pahalı olduğunu, hem de bilet satın almanın serseri mayın tarlasında dolaşmaya benzediğini vurguluyor.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.