Dünya Termal Sağlık Konferansı Afyon'da...

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) sağlık, fiziki alt yapı, teknoloji ve gıda alanında yürüttüğü 11 projenin ardından önümüzdeki yıl 'Dünya Termal Sağlık Konferansı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dünya Termal Sağlık Konferansı Afyon'da...

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptığı açıklamada üniversitenin kentin gelişimine ve ihtiyaçlarına paralel olarak yatırımlarını sürdürmeye devam ettiğini söyledi.

Solak, "Bu geniş katılımlı bir çalışma olacak. Dünyada bu konuda otorite olan bilim adamları üniversitemize davet edilecek. Termal sağlık alanında dünyadaki gelişmeler, tedavi şekilleri, kullanılan teknolojiler ve yatırım modelleri ele alınacak. Bunun dışında kentimizin sosyal ve kültürel güzellikleri düzenlenen bir gezi ile katılımcılara tanıtılacak." dedi.

Solak, şunları söyledi: "İhsaniye Gazlıgöl'de Termal su rezervlerinin araştırılması ve tespit edilmesine yönelik destek veriyoruz. Bilim adamlarımız araştırmalarını sürdürüyor. Organize Sanayi Bölgesi girişinde kurulan 300 büyükbaş hayvan çiftliğine 3 bilim adamımız destek verecek. Öte yandan 23 Ekim'de ABD'de açılacak olan 4. Dünya Sağlık Fuarı'nda stant açarak kentimizdeki otel ve hastanelerimizi tanıtacağız."

Afyonkarahisar'da bulunan 5 Yıldızlı otel sayısının hızla arttığına değinen Solak, otellerin ihtiyacı olan kalifiye eleman ve dil sorunun çözümüne de katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Solak, otellere yönelik 4 ayrı kademede İngilizce kursları başlattıklarını ifade etti.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.