Dövizdeki artış, yurtdışından vazgeçirdi...

Her bayram satış rekorları kıran turizmciler döviz kurundaki artış nedeniyle bu bayram yurtdışı tur satışlarında zorlanıyor. Ramazan Bayramı’nı kapsayan turlar için temmuz ayında oluşan talebin azaldığını gören bazı şirketler 1 Euro'yu 2.36 TL’ye sabitlediklerini duyurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Dövizdeki artış, yurtdışından vazgeçirdi...

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu ise dövizdeki yükseliş karşısında müşterilere kolaylık sağlamak için Ramazan Bayramı’ndaki yurtdışı turlarında sabit kur uygulaması başlattıklarını bildirdi.

TURLAR ELİMİZDE KALACAK...

Anı Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Ramela Avetyan, dövizin yükselmesi karşısında tatile çıkmayı düşünenlerin çekinceli kaldığını belirterek, “Temmuzda sattıklarımız yanımıza kâr kaldı. Şu an satışlarımız önemli ölçüde kesildi” dedi. Geçen yılki bayramlarda özellikle yurtdışı turlardaki yoğunluğa bakarak bu yıl uçak ve otellerle anlaşmalar yaptıklarına dikkat çeken Avetyan şöyle konuştu: “Bayram tatiline 3 hafta kaldı. 2010’daki hareketliliğin bu yıl da süreceğini düşünen turizm şirketleri bazı anlaşmalar yaptılar. Bunlar da turların elimizde kalacağına işaret ediyor.” (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.