Demre'den dünyaya barış çağrısı...

Antalya'nın Demre İlçesi'nde Rusya'dan gelen din adamları, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aldıkları özel izinle Noel Baba Müzesi'nde ayin düzenledi. Çok sayıda Rus vatandaşının katıldığı ayinde, dünya barışı için dua edildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Demre'den dünyaya barış çağrısı...

Moskova 2'nci Başpiskoposu ve aynı zamanda Rusya Kiliseleri Türkiye İlişkileri Direktörü Başpiskopos Lord Tihon ve beraberindeki 9 din adamı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan özel izinle Noel Baba Müzesi'nde ayin düzenledi.

IQ Travel adlı turizm firmasının organizasyonunda Demre'ye gelen yaklaşık 200 kişilik turist grubu, ayine katıldı. Ayinde, dünya barışı, kardeşlik, savaşların durması ve dünyada açlık çeken insanların bir an önce içinde bulundukları durumdan kurtulmaları için dua edildi.

Başpiskopos Lord Tihon yaptığı açıklamada, "Türkiye çok güzel bir ülke. İçinde bulunduğumuz kutsal mekan Noel Baba Müzesi bizim için çok önemli bir mekan. Yüzyıllar boyunca korudukları için Türk yetkililere teşekkür ediyorum dedi.

Dünyada son dönemlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Başpiskopos Tihon, "Türkiye'de yaşanan terör saldırılarından dolayı pek çok asker yaşamını kaybetti. Dünyanın birçok yerinde terör var ve kan akıyor. Bu akan kan durmalı. Her yerde insanların barış için dua etmesini istiyoruz. Bugün burada olduğu gibi" diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.