Cemil Çiçek'in iftar çıkışına, turizmcilerden büyük tepki...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) geleneksel iftar töreninde konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’in "Ramazanda bir iftar furyasıdır gidiyor. Yiyemeyip mutfağa geri gönderdiklerimizin zerresine muhtaç insanlar var" çıkışına, turizmcilerden tepki geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Cemil Çiçek'in iftar çıkışına, turizmcilerden büyük tepki...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) geleneksel iftar töreninde konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’in “Ramazanda bir iftar furyasıdır gidiyor. Yiyemeyip mutfağa geri gönderdiklerimizin zerresine muhtaç insanlar var. Somali’deki kardeşlerimiz için bu ramazan daha farklı davranmamız lazım” çağrısına bazı şirketlerden destek, turizmcilerden ise tepki geldi.

Çiçek’in çağrısına kulak veren Petkim ve Dumankaya şirketleri yıllık olarak düzenledikleri iftar davetlerini iptal ettiklerini, buradan ellerinde kalacak parayı Somali’ye yardım kampanyalarına göndereceklerini açıkladılar. Turizmciler ise, ‘Otellerde iftar daveti veren, Somali’ye de istediği yardımı yapacak güçtedir’ diyerek şirketlerin iptal kararlarına tepki gösterdi.

İstanbul’da faaliyet gösteren otellerin büyük bölümünü temsil eden Turistik Otelciler Birliği’nin (TUROB) Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır, ramazan ayının gelmesiyle İstanbul’daki otellerin doluluklarının yarı yarıya azaldığını ifade etti.

 

OTELLER İFTARLARLA AYAKTA KALIYOR ...

İstanbul’daki birçok otelin, dolulukların düştüğü ramazan ayında bu tür iftar programları sayesinde ayakta durduğuna dikkat çeken Timur Bayındır, “Bu dönemde otellerin kazançlarının önemli bölümünü iftar programları oluşturuyor. Bu paralarla insan çalıştırıp, oteli döndürebiliyorlar. Eğer bu iftar programları da olmayacaksa, otelimizi kapatalım gidelim” diye konuştu. (Ünsal Ereke-HT) 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.