Bu yıl denize, yurtdışında gireceğiz...

Birçok turizm ülkesinde meydana gelen olumsuzluklar nedeniyle Türkiye bu yıl rekor oranda turist ağırlamaya hazırlanırken, Türk turist Antalya yerine yurtdışındaki ‘deniz kenarları’ için şimdiden yerini ayırtmaya başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bu yıl denize, yurtdışında gireceğiz...

Dünyanın farklı ülkelerinde meydana gelen ekonomik kriz, karışıklık ve doğal afetler tatil amaçlı olarak yapılan rezervasyonların yığınla iptal edilmesine neden olurken, Türkiye sorunsuz tatil destinasyonlarından bir tanesi olarak öne çıktı. Türk otel sahipleri, seyahat acenteleri ve havayolu şirketlerinden alınan bilgiler Avrupalı ve Rus turistin yönünün büyük oranda Türkiye'ye döndüğünü ortaya koyuyor.

 

Turizmciler turistlerin Mısır, Tunus ve hatta Uzakdoğu turlarının iptalleriyle Türkiye'deki otellerin kapasitelerinin üzerinde misafir ağırlayacağını belirtiyorlar. Hal böyle olunca bu yaz Türkiye'nin güney kesimlerinin turistten geçilmeyeceği öngörülüyor. Son yıllarda yurtdışına çıkmaya alışan Türk turist ise bu durumu fırsat bilip tatilini yabancı ülkelerde geçirmek için şimdiden yerini ayırtmaya başladı.

 

Türk tatilciler 'Antalya tarzı' deniz-kum-güneş programlarına ilgi gösteriyor. Türk turiste yönelik deniz programlı yurtdışı tatilleri arasında vizesiz Hırvatistan Dubrovnik turu başı çekerken Yunan Adaları, Fransa Nice, İspanya Barcelona, İtalya sahillerine yönelik programların sayısı arttı.

 

Dalmaçya kıyısındaki Dubrovnik turları şimdiden yok satıyor...

 

Türkiye'nin sahil kesimlerinin özellikle de Antalya'nın bu yaz turistle dolup taşacağı yönünde kamuoyunda çıkan haberlerin son zamanlarda yurtdışına talebi artırdığını belirten Jolly Tur Dış Hatlar Genel Müdürü Tolga Tekin, deniz kenarındaki yurtdışı destinasyonlarına yönelik rezervasyonlarda önemli ölçüde artış gördüklerini söyledi.

 
Tolga Tekin, Hırvatistan Dubrovnik'in vizesiz olması nedeniyle bir hayli öne çıktığını belirterek, şöyle devam etti: “Son yıllarda Türk turistin gözdesi haline gelen Balkan turları içerisindeki vizesiz, yakın ve ucuz Dubrovnik turu Dalmaçya kıyısında bulunması nedeniyle yazlık tatilciyi de çekti. Buraları Antalya'ya eşdeğer gezi noktaları. Balkanlara yönelik özel turlarımıza başladık. Birçok turumuz şimdiden kapandı.”

 

Yoğun anlar için İspanya tutuluyor...

 

Anı Tur Dış Hatlar Müdürü Ramela Avetyan ise Türkiye'deki sahil bölgelerinin dolması nedeniyle özellikle vizesiz Balkan ülkelerine oldukça fazla talebin oluştuğunu belirtti. Ramela Avetyan, “Bu bölgelere vizesiz ve yakın olması nedeniyle çok fazla sayıda rezervasyon alıyoruz. Ancak buralarda hala bir turizm altyapısı oluşmuş değil. Yeterli sayıda otel ve turizm imkanı bulunmuyor. Belli bir dönemden sonra biraz dikkat etmek gerekiyor. Yoğun anlar için İspanya sahil seçeneklerini elimizde tutuyoruz” diye konuştu.

 

UÇSUZ BUCAKSIZ MAVİLİĞE DOYUM...

 

Türk turistinin son yıllardaki keşfi kruvaziyer gemi turları, bu yılki yoğunluk nedeniyle şimdiden önemli ölçüde tercih edilmeye başlandı. Sahillerin yanı sıra Batı Akdeniz turlarını içeren kruvazier programlarına ilgi gösteren Türk tatilci için seyahat acentelerinin 4 ile 10 gece arasında değişen programları bulunuyor. Batı Akdeniz turları içerisinde en ucuz 339 Euro, en pahalı ise 1650 Euro’ya uçsuz bucaksız maviliğe doymak mümkün. (Ünsal Ereke-HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.