Bodrum, prenslerin, kralların, şeyhlerin yatırım cenneti oldu...

Bodrum ve özellikle Yalıkavak Beldesi son 10 yılda prensler, krallar ve şeyhlerin yatırım ve tatil cenneti oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bodrum, prenslerin, kralların, şeyhlerin yatırım cenneti oldu...

Aralarında Suudi Arabistan Prensi Abdülaziz Bin Muhammet Bin Faad Bin Al Saud, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah ve Ürdün Prensi El Hassan’ın da yer aldığı çok sayıda ünlü arsa ve villa sahibi oldu. Suudi Arabistan’da yayımlanan, kraliyet ailesinden Prens Maha El Shaih’e ait ’Platinum’ adlı magazin dergisi, 4 sayfa yer ayırdığı Bodrum’a övgüler yağdırdı. Bodrum ve Yalıkavak’ın güzelliklerine yer veren dergide, dünyaca ünlü çok sayıda kişinin, tatil amaçlı büyük yatırımlar yaptığı belirtildi.

 
Yalıkavak Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Saruhan son 10 yılda Ortadoğu ülkelerinin prens, kral ve şeyhlerinin yaptığı yatırımların 500 milyon euroyu aştığını söyledi. Başkan Saruhan, bölgede arsa satın alan Suudi Arabistan, Kuveyt, Lübnan, Bahreyn ve Katarlı üst düzey devlet adamlarının da yaz tatillerini aileleriyle Bodrum marinalarında demirli lüks yatlarda geçirdiklerini kaydetti. Saruhan, Suudi Arabistan’da yayımlanan ve jet sosyeteye hitap eden, Prens Maha El Shaih’e ait ’Platinum’ adlı magazin dergisinin, 4 sayfa yer ayırdığı, ’Ünlülerin ve yat tutkunlarının kenti ve cazibe mekanları’ başlıklı yazıda Bodrum’a övgüler yağdırdığını anlattı.

 

Çeçen Emlak ve Yatırım Danışmanlığı Limited Şirketi’nin yöneticisi İbrahim Çeçen de son yıllarda başta Suudi Arabistan olmak üzere, Kuveyt, Kadar, Bahreyn, Lübnan ve Mısırlı üst düzey yöneticilerin Yalıkavak’ta araziler satın alıp değerleri 20 milyon eurolara varan lüks villalar yaptıklarını söyledi. Son olarak, geçen yıl Bodrum’da tatil yapan Lidya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi’nin oğulları Motossim Bilal ve Hannibal Kaddafi’nin de otel yaptırmak için arsa aradığını belirten İbrahim Çeçen, "Bölgedeki arsa fiyatları da çok yükseldi. Bu yükselişte, dünya ünlü kişilerin, hem yatırım hem tatil için, Bodrum ve Yalıkvak’ı tercih etmesinin önemli rolü var" dedi.

 

KİMLERİN VİLLASI VAR?

 

Suudi Arabistan Prensi Abdülaziz Bin Muhammet Bin Faad Bin Al Saud, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid Bin Sultan’ın ailesinden Prenses Abeer Al Saud, Suudi Arabistan Güvenlik Konseyi Başkanı Prens Bandar Bin Sultan Bin Abdul Aziz Al Saud, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmet El Cabir El Sabah, kardeşi Prens Nasser Sabah El Ahmet El Jaber El Sabah, Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Sabah El Salim, Ürdün Prensi El Hassan ve Prens Ali Bin Nayef’in Yalıkavak’ta villa ve arazileri bulunuyor. Osmanlı Hanedanı Sultan Murad’ın 5’inci torunu Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu da Yalıkavak’ta villa sahibi. Ancak villalar ve arsaların tapuları ya büyükelçilik görevlileri, ya fahri konsoloslar ya da Türkiye’de yaşayan akrabaları ve mimarların üzerine katıylı görünüyor. Ama bu isimler her yıl gelip evlerinde kalıyor ve tatil yapıyor. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.