Atatürk Havalimanı'nda ulaşım kaosu..

İstanbul hava sahasında etkili olan 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlar Atatürk Havalimanı'na inecek uçakları olumsuz etkiledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Atatürk Havalimanı'nda ulaşım kaosu..

Atatürk Havalimanı'nda uçak seferleri hava nedeniyle olumsuz etkileniyor. Uçaklar gecikmeli kalkıyor Elektrik yüklü, şiddetli fırtına bulutları olarak bilinen "kümülonimbus" bulutlarına yakalanmak istemeyen pilotlar, radarlarında gördükleri CB bulutlarından kaçmak için yön değiştirerek havada tur atmaya başladı. Planlanan saatte iniş yaklaşmasını bulutlar yüzünden zamanında yapamayan uçaklar, belirlenen sıra ile Atatürk Havalimanı'na gecikmeli iniş yapabildi.

Uçakların zamanında inememesi ve önceliğin iniş yapan uçaklara verilmesi nedeniyle kalkış yapacak uçaklarda da uzun süreli gecikmeler meydana geldi. Kalkış için kapı kapatan uçaklarının içinde yolcular adeta mahsur kaldı. Bazı seferlerdeki gecikmeler 2 saati buldu. Atatürk Havalimanı pist başında onlarca uçak kalkış için beklemek zorunda kaldı.

Akşam saatlerinde fırtınanın etkili olmasının beklendiği Atatürk Havalimanı'nda uçuş trafiğindeki gecikmeleri artırması bekleniyor. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.