Asya-Türkiye Otel Yatırım Konferansı, Şubat'ta İstanbul'da...

Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı'nın (CATHIC 7- 9 Şubat 2011) organizatörleri, Türkiye'nin iç yatırıma hazır hale geldini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Asya-Türkiye Otel Yatırım Konferansı, Şubat'ta İstanbul'da...

Bench Events Başkanı ve CATHIC ortak organizatörü Jonathan Worsley,  2010 yılı sonunda Türkiye’nin, dünyanın en güçlü 16. ekonomisi haline gelerek Gayrisafi Yurtiçi Hasılasının 932.2 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini belirtti.

 

Worsley, “Türkiye ekonomik büyümenin favorilerinden biri olarak konumunu iyileştirmeye hazır. Global krizden önce Türkiye, Rusya’nın yanı başında izlenecek bir ülke olarak belirlenmişti.  Günümüzde Rusya ve Türkiye’yi 2014 yılına kadar büyüyen iki stratejik pazar olarak niteleyen birçok şirket ile bu eski senaryoya dönüyoruz.

 

Türkiye ticaretinin yüzde 55’inin önümüzdeki 12 ayda yüksek tek rakamlı büyümeyi yakalayacak. Yerel işletme sahiplerinin neredeyse üçte biri aynı dönem içerisinde iki rakamlı büyüme gerçekleştirecek." dedi.

 

Türk- Arap Ekonomik Forumu raporuna atıfta bulunan Worsley tek başına Arap ülkeleri ile Türkiye arasında gerçekleştirilen ticaretin 2002’den 2009’a 29 milyar $’a erişerek dört misli arttığını ifade etti.

 

Worsley, "Arap bölgesi Türkiye’yi önemli bir ticaret merkezi ve Orta ve Doğu Avrupa (CEE) pazarlarına erişim noktası olarak görmektedir" dedi.

 

Bu etkinliğe katılmak üzere kayıt yaptırmak ve konferans programının ayrıntılarını almak için www.cathic.com adresi ziyaret edilebilir. (Dünya Bülten)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.