Antalya’da 300 otel, 54 bin yatak, 150 bin çalışan boşta...

Sezon bitti, 300 otel kapandı, 150 bin turizm çalışanı boşa çıktı. Turizm ile bağlantılı çalışan sektörlerde de işçi çıkarmalar yaşandı ve toplam 350 bin kişi işsiz kaldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya’da 300 otel, 54 bin yatak, 150 bin çalışan boşta...

Türk turizminin başkenti Antalya, sezonun bitmesinin ardından tekrar orta halli bir Anadolu kenti manzarasına büründü. Yaz aylarında binlerce turiste hizmet veren oteller kasım ayının ortalarından başlayarak kapılarını kapattı, kış kadrosu dışında kalan çalışanları ücretsiz izne çıkararak ya da iş akdini askıya alarak işsizler arasına kattı.

 

Alanya, Manavgat, Kemer, Beldibi bölgeleri sakin hayatların geri döndü. Belek ve Lara gibi bölgelerde göreceli bir hareketlilik olsa da, buralardaki oteller de en alt limitlerdeki kadrolarla çalışmayı tercih ediyor.

 

Turizm çalışanları Derneği’nin verdiği bilgilere göre yüksek sezonda otellerde şef, departman müdürü olarak çalışan kalifiye yöneticiler, kışın ailelerinin geçimini sağlamaka adına çok farklı alanlarda çalışmayı tercih ediyor. Dernek Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Saffet Yahyaoğlu, kışın kargo işletmesinde kurye olarak çalışan Yiyecek İçecek Müdürü olduğu bilgisini veriyor.

 
İş akitleri askıya alınan turizm çalışanlarının işsizlik maaşı alamadıkları verilen bilgiler arasında. 18 ay sürekli prim ödeyemeyen turizm personelinin bu maaşa hak kazanamadığı belirtiliyor. (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.