Antakya Medeniyetler Korosu, Nobel Barış Ödülü’ne aday...

Müslüman, Yahudi ve Hıristiyan dinlerine mensup 120 kişiden oluşan Antakya Medeniyetler Korusu, 2012 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Koroda, imam, papaz, rahibe, öğrenci, öğretmen, ev hanımı gibi farklı meslek gruplarından kişiler bulunuyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antakya Medeniyetler Korosu, Nobel Barış Ödülü’ne aday...

İlk kez Hatay Valiliği’nce 2007’de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında oluşturulan ve gösterilen yoğun ilgi üzerine bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında 80 konser veren Medeniyetler Korosu, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmenin gururunu yaşıyor.

Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, kendilerini izleyen ve koro hakkında bilgi edinen bazı bakan, rektör, bilim insanı, büyükelçi, profesör, sanatçı ve daha önce Nobel ödülü kazanmış kişilerin önerisiyle, 2012 Yılı Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildiklerinin kendilerine bir yazı ile bildirildiğini söyledi.

Özfırat, üstlendikleri misyonu, bugüne kadar verdikleri konserleri ve bundan sonra yapmak istedikleri çalışmaları kapsayan adaylık dosyasını kapsamlı bir şekilde hazırladıklarını kaydetti. Koroda, imam, papaz, rahibe, öğrenci, öğretmen, manifaturacı, ev hanımı, kuyumcu, mimar ve emekli gibi farklı meslek grupları ve pozisyonlardan kişiler bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.