Ankara turizmine, hızlı tren dopingi...

Hızlı trenin hizmete girmesiyle, Konya ve Eskişehir'de yaşayan vatandaşlar hafta sonu tatillerini değerlendirmek ya da günübirlik geziler için Ankara'yı tercih ediyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ankara turizmine, hızlı tren dopingi...

İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, hızlı tren sayesinde turizm alanında hareketlenmeler yaşandığını söyledi. Acar, Konya hızlı tren seferlerinin başladığı 24 Ağustos'tan itibaren ilk 12 günde ücretsiz seferlerle 36 bin kişinin Ankara'ya geldiğini belirterek, ''Aldığımız bilgilere göre, bugüne kadar 24 Ağustos'tan itibaren Konya-Ankara arasında hızlı trenle 140 bin kişi, Eskişehir hızlı tren seferleriyle de Eskişehir-Ankara arasında ayda 210 bin kişi seyahat etti.

Konya hattında doluluk oranı yüz de 100, Eskişehir hattında ise yüzde seksen. Vatandaşlar günübirlik ya da bir kaç günlük tatillerini değerlendirmek için yakın yerlerde farklı aktiviteler arıyor artık'' dedi. Ulusal ve uluslararası siyasi trafiğin merkezi olan Ankara'nın turizmin her çeşidinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Acar, planlanan uygun proje ve adımlarla gelecek günlerde Ankara'nın da diğer dünya başkentlerinin gördüğü ilgiyi göreceğini söyledi.
 
Acar, ''Valimiz Alaaddin Yüksel göreve geldikten sonra onun önderliğinde, ''Ankara, kültür ve turizimde nasıl öne çıkarılabilir? diye toplantılar yapıldı. Bu çerçevede bir 'Kale Eylem Planı' hazırlandı. Bu planda Ankara'yı turizm alanında kalkındıracak çok önemli adımlar var. Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay da, bizlere desteğini esirgemiyor. Kendisi gerek kültür ve turizm alanında Türkiye'yi ilgilendiren konularda, gerekse Ankara ile ilgili çalışmalar hususunda elini taşın altına koyarak gereken tüm çabayı gösteriyor'' diye konuştu.
 
Acar, Ankara'ya gelen misafirleri ağırlayacak, Turizm ve Kültür Bakanlığı'ndan belgeli 149 konaklama tesisinde 19 bin 740 yatakla hizmet verildiğine belirterek, yatırım belgeli 24 konaklama tesisi olduğunu, yapılan yatırımlarla birlikte 3 yıl içinde bu sayının 34 bin 66'ya ulaşmasının hedeflendiğini söyledi.
 
Hızlı tren seferlerinin Ankara'daki bir çok sektörü doğrudan etkilediğini kaydeden Acar, ''Hızlı tren seferleriyle birlikte birbirine komşu illerde karşılıklı bir kültür alışverişi yaşanmaya başladı. Bu yılın ilk yarısı, bir de diğer yarısındaki rakamlar var. Biz de Ankara'daki tüm birimler olarak şehrimizi bu fırsatlara karşı daha da donanımlı hale getirebilmek için çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.
 
Acar, ayrıca şehirde bulunan 2 bin 85 yeme, içme ve eğlence hizmeti veren işletmenin 125 bin 578 kişiye aynı anda hizmet sunabildiğini, bu konuda çok sayıda seçenekler olduğunu dile getirdi. (HT)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.