Alman tatilciler, Yunanistan’la barıştı...

Alman seyahat acentalarında son 6 haftada Yunanistan satışları zirve yaptı. Alman dapd haber ajansının bildirdiğine göre, Alman pazarında Yunan turizm ürünlerinin 2012 Haziran satışları bir önceki yıla göre yüzde 18 arttı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Alman tatilciler, Yunanistan’la barıştı...

Yunanistan Turizm Dairesi'nin Almanya Şubesi Müdürü Panagiotis Skordas, Frankfurt kentinde Alman dapd ajansına dün verdiği demeçte, "Çok zayıf başlayan sezon düşündüğümüzden çabuk toparlayacak” dedi. Skordas, “Haziran ayı geçen yıla göre yüzde 18 artış gösterdi. Oysa geçen yıl bir rekor yılıydı bizim için. Üstelik Temmuz ayında da aynı artış hızı devam ediyor” dedi.

Yunanistan’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı yılın ilk 5 ayında yüzde 35’e yakın bir düşüş kaydetmişti. Şimdi bu düşüş büyük hızla toparlanıyor. Alman medyasına göre Yunanistan’ın fiyatlarda damping uygulaması, Türkiye gibi diğer alternatif destinasyonlarda yer sıkıntısı yaşanmaya başlanması, Almanya’daki kötü hava şartlarından dolayı son anda karar değiştirip yurtdışında tatil yapmak isteyen Almanların çoğalması ve seçim sonrası daha sempatik bir siyasi kadronun göreve gelmesi, bu ani artışın en önemli sebepleri.

Skordas, “Bu trend devam ederse bu yılı, geçen yıla göre yüzde 10 kayıpla kapatabiliriz. Bu büyük bir başarı olur. Zira 2011 bir rekor yılıydı ve bu yıla çok kötü bir giriş yaptık” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.