Airbnb, tatil keyfini farklılaştırıyor...

Airbnb kullanarak Türkiye’de konaklayan toplam ziyaretçi sayısı 2012 yılında yüzde 403 büyüme kaydederken, yine 2012 yılında Airbnb aracılığıyla 110 farklı ülkeden ziyaretçi Türkiye’ye geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Airbnb, tatil keyfini farklılaştırıyor...

35 binden fazla şehirde ve 192 ülkede müstakil evden apartman dairesine, iglodan çadır ve ağaç eve hatta tarihi şatolara kadar geniş seçeneklerle dünyada milyonlarca kişiyi birbirine bağlayan Airbnb, 2012 yılı itibariyle 192 ülkede sunduğu 300 binin üzerinde konaklama seçeneği ile tatil keyfini farklılaştırıyor.

Konaklama seçenekleri arasında, Frank Lloyd Wright tarafından tasarlanmış evler, kişiye özel adalar, ıssız çöl evleri gibi, çoğu zaman bulundukları şehir kadar insanın ilgisini çeken ve başlı başına bir tatil destinasyonu olabilecek daha birçok eşsiz seçenek bulunuyor.
 

Sadece 2012 yılında toplam 3milyon kişinin Airbnb aracılığı ile dünyanın birçok bölgesine seyahat ettiğini düşünürsek, Airbnb’nin seyahat severlere benzersiz seçenekler sunmasının yanısıra, yeni seyahat trendlerine de öncülük ettiğini söylemek hiç zor değil. Airbnb’nin sergilediği hızlı büyüme, bir anlamda toplum düzeyindeki seyahat kültürüne ilişkin değişimin de çok güzel bir örneği.

Airbnb adeta, dünya çapındaki eşsiz alanlara açılan bir kapı görevi görüyor ve insanların seyahat etme şekillerini baştan aşağı değiştiriyor; insanlar ziyaret ettikleri şehir ve tanık oldukları kültürün özgün bir yanını deneyimleme şansı bulurken ev sahiplerine de katkı sağlıyorlar.
 
Airbnb seyahat alışkanlıkları açısından yeni bir kültür sunarken, diğer yandan kontrolsüz tüketimin bir halkası olmaktan rahatsızlık duyan tüketiciler için “Ortak Kullanım” çatısı altında beliren yeni bir anlayışın da tam merkezinde duruyor. “Ortak Kullanım”başlığı altında oluşan toplum bilinci,  sahip olma olgusundan uzaklaşarak erişim sağlamaya odaklanan ve var olan kaynakların sürdürülebilir bir şekilde kullanımını benimseyen bir toplum düzeyine ulaşmayı hedefliyor. Artık, şirket arabası ve her türlü araçtan, apartman dairesi, giysi, mobilya ve iş alanlarına kadar birçok şeyin paylaşımını sağlayan ürün-servis modelleri sıkça görüyoruz.
 
Bu akımın en önemli oyuncularından biri olan Airbnb ise sadece bir apartman dairesi ya da muazzam kişisel bir eşyanın paylaşımını sağlamıyor, aslında şirketin gösterdiği hızlı büyüme bu akımın toplum düzeyinde kabul edildiğinin de bir işareti. Airbnb, 2008 yılına ilk kurulduğunda, her gün bir gece kiralama gerçekleşiyordu. Kuruluşundan 4 yıl sonra, şimdi ise her iki saniyede bir platform üzerinden bir gece kiralanıyor.
 
Bu rakamlar, Airbnb’nin dünya çapında insanları benzersiz bir şekilde bir araya getirdiğini kanıtlıyor. Airbnb kullanarak Türkiye’de konaklayan toplam ziyaretçi sayısının 2012 yılında yüzde 403 büyüme kaydettiğini ve şu an Türkiye’de 3 bin 500’ün üzerinde ev sahibinin Airbnb aracılığıyla evlerini paylaştıklarını düşününce Türkiye’nin de seyahat ve alan kiralama gibi konularda “Ortak Kullanım” akımının bir parçası haline geldiğinisöyleyebiliriz.

 

Rakamlarla Airbnb-2012 yılı verileri...

 

       Dünya genelinde Airbnb aracılığıyla toplam 4 milyon seyahat sever çeşitli ülkelerde konakladı. Sadece 2012 yılında toplam 3milyon kişi Airbnb ile konaklamayı tercih etti. 2012 yılı bu anlamda Airbn biçin patlama yılı oldu.

 

·        Airbnb 2012 yılı itibariyle 300 binden fazla konaklama seçeneğine ulaştı. 2012 yılı başlarında bu rakam 120 bin civarındaydı.

 

·        Dünya genelinde Airbnb bünyesinde şu an 11 binvilla, 4 bin kulübe, 500 şato, bin bot/tekne ve 200 civarında ağaç ev bulunuyor.

 

·        2012 yılında, Madagaskar’dan Fiji Adaları’na ve Nepal’e kadar dünyanın pek çok noktasındaki 150 farklı ülkeden Airbnb aracılığı ile seyahat destinasyonları belirlendi.

 

·        Airbnb’ye kayıtlı ev sahipleri ve Airbnb kullananseyahat severler 2012 yılında birbiri ile 32 farklı dilde iletişim kurdu.

 

·        Aribnb 2012 yılında web sitesini 22 yeni dildeyayına açtı, Türkiye’de bu ülkeler arasında yer alıyor.

 

·        Airbnb konaklama seçeneklerine ilişkin olarak2012 yılında toplam 800 bin fotoğraf çekildi, bu rakam günde 2 binin üzerindebir fotoğraf çekiminde tekabül ediyor.

 

·        Airbnb’nin ödüllü iphone uygulaması üzerinden2012 yılında 1.2 milyon indirme işlemi gerçekleşti.

 

·        2012 yılında Airbnb, Hamburg, Paris, Londra,Milan, Barselona, Kopenhag, Moskova, Sao Paulo, Sidney, Singapur, Delhi’deolmak üzere 11 yeni ofis açtı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.