5 yıldızlı yalana, büyük ceza...

Reklamlarında otelin sınıf ve yıldız kategorilerine ilişkin yanlış bilgilendirme ve aldatma yapan otel ve turistik işletmelere yılın ilk ayında 733 bin TL ceza kesildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
5 yıldızlı yalana, büyük ceza...

Her otel ‘5 yıldızlı’ ilanı verince, yılın ilk yarısında kesilen cezalar, geçen yılın toplamını geçti. Sabah gazetesinden Mehmet Ali Berber'in haberine göre Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nün 2012'de en fazla ceza verdiği sektör turizm oldu. Reklamlarında otelin sınıf ve yıldız kategorilerine ilişkin yanlış bilgilendirme ve aldatma yapan otel ve turistik işletmelere yılın ilk ayında 733 bin TL ceza kesilirken, 91 durdurma kararı ile en fazla yayın durdurma cezası verilen sektör oldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yaptığı açıklamada Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nün 2012'de en çok ceza verdiği sektörün turizm olduğunu söyledi.

Reklamlarında otelin sınıf ve yıldız kategorilerine ilişkin yanlış bilgilendirme ve aldatma yapan otel ve turistik işletmelere yılın ilk ayında 733 bin TL ceza kesilirken, 91 durdurma kararı ile en fazla yayın durdurma cezası verilen sektör oldu.

Turizmde yayınlanan, vatandaşı aldatan reklamlara 1.5 yılda, 1.5 milyon TL'ye ulaşırken, 2012 yılının ilk yarısında bu sektöre kesilen para cezaları 2011 yılı genelini yakaladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.