10 Dolar farkla, torpilli koltuk...

Pasaport kontrolünde uzayan kuyruklar, kaçırılan bağlantılar, harcanan saatler. Neredeyse her hizmetten para almaya başlayan havayolu şirketleri, uçaktan çabuk inmek için ön sıralardaki koltuklarda oturmak isteyen yolculardan ek ücret almaya hazırlanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
10 Dolar farkla, torpilli koltuk...

Ekstra hizmetlere soğuk bakan, ücret ödemek istemeyen yolcular, beklenenin aksine bu fikre ilgi gösteriyor. Artık dünyada birçok havayolu şirketi, pencere kenarında, acil çıkış kapılarının bulunduğu geniş koltuk aralıklarına sahip yerlerde veya en önde oturmak isteyen yolcularından ek ücret talep ediyor.

Geçen yıl ABD’de havayolu şirketleri koltuk seçiminden 631 milyon dolarlık ciro elde etti. Bu uygulama sadece düşük maliyetli havayollarında değil, büyük şirketlerde de hızla hayata geçiyor. Havayolları, koltuk seçiminde yolculardan 9 ila 39 dolar arasynda değişen fiyatlar talep ediyor.

İstatistikler, uçuşların yaklaşık yüzde 80’inin 15 dakikadan daha az rötarla yapıldığına dikkat çekse de yolcular vakit kaybetmemek için ekstra ücret ödemeye hazır.

10 DOLARA UÇAKTAN ERKEN İNİN

Airfarewatchdog’un araştırması yolcuların yüzde 16’sının bu fikre sıcak baktığını ortaya koyuyor. Bu oran içinde yüzde 60, ekstradan 10 dolar ödemeye hazır. Yüzde 16 oranındaki yolcuların 20 dolara kadar ödeme yapabileceğine dikkat çekiyor.

-Genellikle sadece kabin bagajıyla seyahat eden bu yolcular, havalimanına göre değişmekle birlikte pasaport sırasında en az 15 dakika, bazı terminallerde ise bir saate yakın daha çabuk çıkıyor.

-Uçakta hızlı çıkış için en avantajlı koltuklar ilk üç sırada.

-En arkadaki yolcunun uçaktan çıkış süresi bazen 20 dakikayı aşıyor.

-Daha arkadaki koltuklarda oturanlar özellikle tek koridorlu uçaklarda baş üstü bagajından çantalarını alanları bekliyor. Daha yavaş hareket eden çocuklu yolcular nedeniyle uçağın boşaltılma süresi hızla artıyor.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.