Atlasglobal o yolcuyu kara listeye aldı

İstanbul Yeni Havalimanı'nda Atlasglobal'e ait uçağın rötar yapması nedeniyle bir kadın yolcu, havayolu şirketinin yer personeliyle tartışmıştı. Olayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

26/04/2019 23:07
Atlasglobal o yolcuyu kara listeye aldı

Tartışma sırasında yer hizmetleri personeline ağır hakaretlerde bulunan kadın yolcu sosyal medyada gündeme oturdu. O sırada havaalanında bulunan oyuncu Serkan Balbal yaşananları anlattı. Önceki gün havaalanında yaşanan çirkin görüntüler sosyal medyada olay olmuştu. O sırada havaalanında bulunan ünlü oyuncu Serkan Balbal, tanıklık ettiği olayı ve o anları anlattı.

İstanbul-Milas Bodrum seferini yapan yolcu uçağı rötar yapınca bir kadın yolcu, yer hizmeti veren personele tepki gösterdi. Çocuklar Duymasın dizisinin başarılı oyuncusu Serkan Balbal, olaya tanıklık ettiğini söyleyerek yaşanan olayın perde arkasını anlattı.

"KADININ SÖYLEMEDİĞİ KALMADI"

Balbal, "Hanımefendi bu tepkilere başladığında uçağın hareket saatine daha 20 dakika vardı ve rötar yoktu. Eşim ve çocuğumla Bodrum'a gidiyorduk. Biz otururken bir anda bağırmalar duyduk o videoda duyduklarınız sadece onda biri. Kadının söylemediği şey kalmadı 'Hakkım haram olsun.

Çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıksın. Allah belanızı versin.' söylemediği şey kalmadı yani. Ben başlarda olayın ne olduğunu anlamadım sonra kalkıp tepki gösterdim zaten. Kadına 'Hanımefendi niye bağırıyorsunuz, herkesin sinirini bozuyorsunuz' diye.

"OLAYDAN SONRA UÇAĞA BİNEREK GÜLE OYNAYA GİTTİ"

Kadın bir anda sustu galiba insanların ona destek vereceğini düşündü. Kadın çalışan arkadaşımıza bu konuda davacı olacağı zaman gerekli desteği vererek şahit olacağımızı da söyledim. Kadın yolcu bu olaydan sonra o uçağa binerek yanındaki arkadaşıyla güle oynaya yolculuk etti" dedi.

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK, BİZDE ŞAHİT OLARAK YANINDA OLACAĞIZ"

Serkan Balbal, sosyal medya hesabı üzerinden de yaşanan olayın videosunu paylaştı ve altına düştüğü not ile hakarete uğrayan personelin şikayetçi olacağını duyurdu. İşte Balbal'ın o paylaşımı:

"Ne yaparız diye düşünüyordum, şimdi her şey kendiliğinden gelişiyor. O yüzden elimden ne geliyorsa yapacağım ben de. Özür dilesin, konu mahkemeye taşınsın, yaptığı terbiyesizlik yanına kalmasın ve bu kafa yapısındaki karakterlere örnek teşkil etsin yapılanlarımız. Böyle işinde gücünde, çalışan arkadaşlarımız da yalnız olmadıklarını anlasın. Tuğçe hanımla sabah konuştuk çalıştığı şirket ve havaalanı polisi konuyla yakından ilgileniyor.

Pazartesi kendisi savcılığa suç duyurusunda bulunacak, biz de şahit olarak yanında olacağız. Verilen destekten hem şaşkın hem de çok mutlu olmuş..."

VE O YOLCU KARA LİSTEYE ALINDI

İstanbul Havalimanı'nda Atlasglobal Havayolları şirketinin İstanbul-Bodrum tarifeli seferinin gecikmesi nedeniyle çıkan tartışmada, görevliye ağır hakaretlerde bulunan Funda Esenç kara listeye alındı. Atlasglobal, bundan sonraki uçuşları için Funda Esenç'e bilet satmayacak. Gelen son dakika haberine göre Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı.

ARTIK UÇAMAYACAK

Öte yandan Bodrum'dan İstanbul'a dönüş bileti olan F.F.E'nin bu uçuşu, Atlasglobal Havayolları tarafından iptal edildi. Biletinin iptal edildiği mesaj ile bildirilen F.F.E' ye ücreti iadesi yapıldı. Ayrıca, söz konusu yolcunun Atlasglobal tarafından, bundan sonraki uçuşları için bilet satmayacağı öğrenildi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Çelebi Hava Sersvisi olayın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "25.04.2019 tarihinde KK-42 İstanbul(IST)- Bodrum(BJV) sefer sayılı uçağın kalkışından önce, Çelebi Hava Servisi A.Ş'de görevli bir çalışanımız, bir yolcu tarafından ağır hakaretlere uğramıştır. Saygı çerçevesi dışına çıkan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Şirketimiz tarafından söz konusu yolcuya karşı ilgili hukuki işlemler başlatılmıştır" denildi.

ATLASGLOBAL'DEN AÇIKLAMA

Atlasglobal Havayolları'ndan yapılan açıklamada ise, "İnsani değerleri her şeyin üzerinde tutan bir havayolu olarak, 25.04.2019 tarihli İstanbul(IST)- Bodrum(BJV) KK-42 seferimiz öncesinde yer hizmetleri personelimizin maruz bırakıldığı üzücü olayı şiddetle kınıyoruz. Yaşanan bu üzücü durumla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz" ifadelerine yer verildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.