Yunan turist Türkiye'den vazgeçmiyor

Yunanistan’ın Selanik kentinde bulunan Makedonya Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, Yunan turistlerin Türkiye’den vazgeçmediğini gösterdi.

31/12/2019 23:40
Yunan turist Türkiye'den vazgeçmiyor

15-30 Ekim güneri arasında yapılan araştırmaya gore İstanbul ve Ege kıyılarını ziyaret eden her 10 kişiden 8’i; (yüzde 81) Türkiye’yi tekrar ziyaret etmeyi arzu ediyor; Türkiye’yi hiç ziyaret etmeyen her 10 kişiden 7’si(yüzde 69)ise Türkiye’yi mutlaka ziyaret etmek istiyor.

NTV'nin habrine göre, “Yunan turistlerin Türkiye intibaları” adı altında yapılan araştırmaya Atina, Girit ve Kuzey Yunanistan’dan 18-34 yaş gurubu katıldı. Bunlardan yüzde 61.4’ü Türkiye’yi en az 2 kez ziyaret etti.

Aynı araştırma İstanbul ve Ege kıyılarını ziyaret eden Yunan turistlerin yüzde 54’ü ziyaret programlarını bireysel olarak internet üzerinden; yüzde 46’sı ise seyahat acendaları üzerinden düzenlemeyi tercih ettiğini gösterdi.

Yunan turistlere, Türkiye’yi ziyaretlerinden memnun kalıp kalmadıkları ile ilgili soruyu 1-ila 5 puan arasında derecelendirmeleri sorulduğunda ise bunların 4.12’sinin “son derece memnun kaldıkları” ve “türkiye’yi mutlaka ziyaret etmeleri için akraba ve dostlarına tavsiye ettikleri yanıtın verdiler.

Selanik kentinde düzenlenen Seyahat Acendaları Fuarı (Philoxenia)’da açıklanan araştırma sonuçları, yurt dışına sehahat eden Yunan turistlerin ezici bir çoğunluğunun Türkiye’yi tekrar ziyaret etmek istediğini; buna gerekçe olarak da gerek “misafirperverlik” başta olmak üzere ; “yemek kalitesi “; “alışveriş” ve “tarihi ve kültürel bağlar”olduğunu gösterdiler.

Philoxenia fuarında konuşan Kültür ve turiz bakanlığı genel sekreteri Cengiz Aydın, 2016 yılında Yunanistan’ı 1 milyon Türk; Türkiye’yi ise 600 bin Yunan turistin ziyaret ettiğini belirtti ve “Truva Yılı” olarak ilan edilen 2018’de Yunan turistlere, Çanakkale etkinliklerine katılmaları için çağrıda bulundu.

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan ise, Türkiye ile Yunanistan arasındaki charter uçuş sefelerlerinin artırılması ve İstanbul-Selanik arasındaki tren seferlerinin de yeniden başlatılmasıyla iki ülke arasındaki turizm faaliyetlerini olumlu biçimde etkileteceğinden söz etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.