Yerli turistten özür diliyoruz

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, "Bu yıl yerli turistte artış olacak. Şu an yerli turiste bir özür noktasına geldik. Sadece maddi indirimlerle bu iş olmuyor, Türk turiste daha iyi servis verilmesi gerekiyor ve buna da başlandı" dedi.

31/12/2019 23:40
Yerli turistten özür diliyoruz

Turizmciler bu sezon yerli turistin payının geçmiş yıllara göre, yaklaşık iki katına çıkmasını bekliyor. Akşam'da yer alan habere göre, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, bu yılın turizmde geçen yıla göre daha iyi olmasını beklediklerini belirtti. Erken rezervasyon sayıları ve seyahat acentelerinin planlamalarının sektörün bu sezona umutla bakmasına vesile olduğunu ifade eden İşler, Rusya ile ilişkilerin iyileşmesi ve 90 günlük vize olanağının turist sayısında önemli artış sağlayacağını dile getirdi.

Bayramlarda dolacak

Bu yıl yerli turiste öncelik verdiklerini söyleyen İşler, "İç pazarın çok ciddi bir rakam olduğunu gördük. Hatta şu an ilk hedefimiz iç pazar. Çünkü 6 milyona dayanan bir potansiyeli var. Bayramlarda büyük talep alıyoruz. İki bayramda da otellerimiz dolacak" diye konuştu.

26 milyon turist bekliyoruz

"İki bayram arasında iç pazarın ciddi bereketini göreceğiz" diyen Mehmet İşler, 15 Haziran-30 Eylül döneminde 26 milyon civarında bir turist hareketliliği beklediklerini ifade ederek, yerli turist sayısında da artış olacağını vurguladı. 

Sadece indirimle yürümez

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu da, "Bu yıl yerli turistte artış olacak. Şu an yerli turiste bir özür noktasına geldik. Sadece maddi indirimlerle bu iş olmuyor, Türk turiste daha iyi servis verilmesi gerekiyor ve buna da başlandı" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.