Yeni müşterileri Zengin Çinliler olacak

Türkiye'de Bodrum ve Antalya'da bulunan Club Med'in CEO'su Henri Giscard d'Estaing, "Club Med'in Çinli olması en çok Türkiye'nin işine yarayacak. Zengin Çinlileri Türkiye'ye getireceğiz" dedi.

31/12/2019 23:40
Yeni müşterileri Zengin Çinliler olacak

Gila Benmayor-Hürriyet

Efsane tatil köyü Club Med'in yüzde 93 hissesini Çinli Fosun aldı. Türkiye'de Bodrum ve Antalya'da bulunan Club Med'in CEO'su Henri Giscard d'Estaing, "Club Med'in Çinli olması en çok Türkiye'nin işine yarayacak. Zengin Çinlileri Türkiye'ye getireceğiz" dedi.

Turizme "her şey dahil" kavramını getiren Fransızların efsane tatil köyü Club Med Çinli oldu. 2010 yılından beri Club Med'in ortaklarından biri olan Çinli Fosun şirketi geçtiğimiz günlerde markanın yüzde 93'ünü aldı. 65 yıllık efsanenin, Çin'in Warren Buffet'i olma yolundaki 47 yaşındaki milyarder, Fosun'un şirketinin sahibi Guo Guangchang nasıl satıldığını İstanbul'da Club Med'in CEO'su Henri Giscard d'Estaing ile konuştuk.

Fransa'nın 20. cumhurbaşkanı Valery Giscard d'Estaing'in oğlu olan Henri Giscard d'Estaing 2004 yılından beri Club Med'in CEO'su. Göreve gelir gelmez bu ünlü tatil köyünün stratejisini değiştirmeye soyunmuş. Orta sınıfa hitap eden Club Med markasının daha yüksek gelirli sınıflara yani lüks turizmine kaymasını hedeflemiş.

Bu strateji doğrultusunda geçtiğimiz 10 yılda yaklaşık 60 tane Club Med tatil köyü kapatılmış. Bazı köyleri yenilemek için milyonlarca euro harcanmış. Son sekiz yılda cironun yüzde 20'sinin erişmesine karşın d'Estaing hedefinden şaşmamış.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.