Yaz tatili için alternatif 10 adres

HotelsPro, yaz dönemi için dünyada ve Türkiye’de tarihi yapısı, mutfak kültürü ve modern ile gelenekseli birleştiren kent hayatıyla öne çıkan alternatif turizm merkezlerini açıkladı.

31/12/2019 23:40
Yaz tatili için alternatif 10 adres

Dünyanın önde gelen seyahat ve konaklama ürünü tedarikçilerinden MetGlobal şirketler grubunun, global seyahat sektörü profesyonellerine teknoloji ve rezervasyon çözümleri sunan markası HotelsPro, yaz dönemi için dünyada ve Türkiye’de tarihi yapısı, mutfak kültürü ve modern ile gelenekseli birleştiren kent hayatıyla öne çıkan alternatif turizm merkezlerini açıkladı.

İşte yurtdışında yaz tatilinde hem dinlenip hem de eğlenebileceğiniz alternatif turizm merkezleri:

Cancun

Cancun Meksika’nın karayipleri olarak nitelendiriliyor. Yucatan Yarımadası üzerinde Quintana Roo eyaletinde yer alan bu büyüleyici kıyı şehri, yaz seyahatlerine davetiye çıkarıyor. Cancun; Mayalara ait mimari kalıntıları, pırıl pırıl denizi ile vazgeçilmez turistik noktalar arasında yer alıyor. Quintana Roo Eyaleti özellikle sahip olduğu plajıyla yaz tatili severler için daha da tercih edilir hale geliyor.

Mostar

Bosna Hersek’in Hersek bölgesinde bulunan Mostar, tarihi yapısıyla ve yaşanan iç savaş sonrasında yapılan restore işlemleriyle dünyanın desteğini almış önemli tatil noktaları arasında yer alıyor. İç savaş esnasında yıkılan ve yeniden inşa edilen Mostar Köprüsü, göze çarpan mimarisiyle dikkatleri çekiyor. Akdeniz tipi iklime ve dinlendirici bir yapıya sahip olan şehirde Osmanlı mimarisini görmek mümkün.

Brugge

Brugge Belçika’da yer alan önemli seyahat noktalarından. Şehrin turistik özelliği ise sunduğu ün kazanmış lezzetli çikolataları, rahibe işi olarak anılan dantelleri ve kanalları. Orta Çağ’dan kalma bir mimari yapıya sahip olan kentte gezintiye çıkmak ziyaretçilerine ayrıcalıklı bir deneyim katıyor. Denize olan yakınlığı ile bir liman kenti de olan Brugge aşıklar bölgesi olarak da anılıyor.

Santorini

Akdeniz’in önemli seyahat lokasyonları arasında yer alan ve Yunanistan’ın güneyinde kalan bu ilginç görünümlü ada volkanik olması ile biliniyor. Kızıl toprağı ve dikey yapısıyla göze hitap eden ada, denize bakan birbirinden şık teraslı mekanları, eğlence hayatı, rengarenk sokakları, mavi çatılı beyaz evleri ve son derece lezzetli mutfağıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Marakeş

Atlantik ile Fas arasında kalan Marakeş, Fas’ın ilk başkenti olarak biliniyor. Toprağın rengi nedeniyle kızıl rengin hakim olduğu şehir, Berberi dilinde “Tanrının Ülkesi” anlamına geliyor. Geniş bir ticaret pazarına sahip olan şehir dünyanın en hareketli noktalarından biri durumunda. Şehrin genel meydanı olan Djemaa el Fna açık hava restoranları, akrobatları, hikaye anlatıcıları, dansçıları ve müzisyenleri ile dikkat çekiyor.

Yaz tatilini yurtiçinde geçirmek, güneşin, doğanın ve tarihin tadını Türkiye içinde çıkarmak isteyenler için öne çıkan turizm merkezleri ise şu şekilde:

Kabak Koyu

Muhteşem bir doğa tatili tercih edenler için Kabak Koyu Fethiye’de bulunuyor. Son derece leziz yemekleri, ağaç evlerde doğayla içi içe tadabileceğiniz bu tatil harikası diyar, seyahat severlere unutulmaz anlar vadediyor. Zamanın durduğu koyda şehir gürültüsünden uzak kaliteli vakit geçirmek mümkün. 20’den fazla kamp alanının bulunduğu bölgede, turkuaz deniz severler 1987'den beri tatil yapma fırsatını yakalıyor.

Safranbolu

Karabük ilçesinin turistik bölgesi sayılan Safranbolu, klasik Osmanlı şehri mimarisine sahip. Evleri ile anılan ilçe, adını bölgede nadir olarak yetişen safran bitkisinden alıyor. Bölgenin ünlü evleri toplumun kültürünü ve yaşama biçimini yansıtan bir mimarlık içeriyor. Geçmişten günümüze Safranbolu, çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmış olması dolayısıyla hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklarıyla ziyaretçileri kendine çekmeye devam ediyor.

Eski ve Yeni Mardin

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yukarı bölümüne kurulu şehir, eski ve yeni Mardin olarak ikiye ayrılıyor. Eski Mardin, tarihi yapısı ve eski taş yapı evleri, Yeni Mardin ise deneyimleyebileceğiniz restoranları ile dikkat çekiyor. Mardin merkezinde gezilmesi önerilen yerler arasında Ulu Camii, Zinciriye Medresesi, Kasımiye Medresesi, Sabancı Müzesi, Latifiye Cami, Mardin Müzesi, Kırklar Kilisesi, Fırfırlı Cami, Bakırcılar Çarşısı bulunuyor. Bunların dışında Mardin Kalesi, Dara Harabeleri, Deyrulzafaran Manastırı, Gurs Vadisi ve Revaklı Çarşı da Mardin’de görülebilecek yerler arasında.

Ayder Yaylası

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin yakınlarında bulunan Ayder Yaylası geçmişte kaplıcaları ile dinlenme alanı olarak kullanılmıştır. Bölge türlü hastalıklara iyi gelecek nitelikte suya sahip olması, yemyeşil doğası ve bol oksijenli atmosferiyle tatil severler için ilgi çekici bir nokta. Ayder Yaylası'na gelmişken mutlaka muhlamadan tatmayı ihmal etmeyin.

Germencik

Ege Bölgesi’nin ilçelerinden Germencik, Büyük Menderes Ovası’nın bulunduğu bölgede yer alıyor. İncir, zeytin, tahin ve helva Germencik bölgesindeki üretim evlerinde hazırlanıyor. İlçe aynı zamanda Alangüllü, Çamur ve Gümüş Kaplıcaları ile de biliniyor. Müstakil evleriyle dikkat çeken Germencik, kuzeyinde Aydın Dağları ve güneyinde Menteşe Dağları ile birden çok turistik noktaya ulaşım kolaylığı ile de biliniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.