Yabancı öğrenciler turizmi canlandırıyor

İstanbul’a gelerek uzun süreli konaklayan Avrupalı gençler, ev kiralamak yerine hostellerde kalmayı tercih ediyor.

31/12/2019 23:40
Yabancı öğrenciler turizmi canlandırıyor

Bulut tabanlı otel, acente yönetim ve online pazarlama platformu HotelRunner’ın verilerine göre değişim programlarıyla ya da tatil amacıyla İstanbul’a gelen yabancı öğrenciler konaklamak için ev tutmak yerine hostellerde kalmayı tercih ediyor. Yaşları 18 ile 25 arasında değişen ziyaretçiler Taksim, Karaköy ve tarihi yarımada civarında konaklayarak, tesislerin doluluk oranlarının azaldığı kış aylarında turizmin canlanmasını sağlıyor.

Turizm sektörüne yönelik olarak geliştirdiği küresel çözümlerle konaklama tesisi, acente yönetimi ve dijital pazarlamasını kolaylaştıran, online rezervasyon deneyimini farklı bir boyuta taşıyan yenilikçi teknoloji platformu HotelRunner’ın verilerine göre Avrupalı öğrenciler değişim programlarıyla ve tatil için İstanbul’a gelerek uzun süreli konaklıyor. Ziyaretçiler, eğitim yarıyılı veya tatilleri süresince konaklamak için ev tutmak yerine hostellerde kalmayı tercih ediyorlar. Üniversite öğrenim yılı ya da yarıyılı boyunca hostellerde konaklayan yabancılar, doluluk oranının azaldığı kış aylarında turizmi canlandırıyor.

HotelRunner’ın verilerine göre 18 ile 25 yaş aralığındaki gençler, ağırlıklı olarak Taksim, Karaköy ve tarihi yarımadadaki tesisleri tercih ediyor. Öğrenciler, en çok Almanya, Avusturya ve İsviçre gibi Almanca konuşulan ülkelerden geliyor. İngiltere, Amerika, İtalya, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerindeki gençler de İstanbul’da uzun süreli olarak konaklanıyor. Ziyaretçilerin yüzde 60’ını kadınlar, yüzde 40’ını ise erkekler oluşturuyor.

Nisan ve Mayıs aylarına denk gelen Paskalya ve Pfingsten gibi tatillerde ülkelerine geri dönen gençlerin yerini turizmin canlandığı bu dönemde genç ve orta yaşlı tatilciler alıyor. Tatilciler resmi tatillerin yanı sıra, Ağustos ve Ekim ayları arasında İstanbul’un güzelliklerinin tadını çıkarıyor.

HotelRunner’ın yaratıcısı CloudArena’nın Kurucu Ortağı Arden Agopyan, değişim programıyla İstanbul’a uzun süreli olarak gelenlerin turizme olumlu katkısı olduğunu belirtiyor: “HotelRunner verilerine göre öğrenim yılı ya da yarıyılı süresince İstanbul’da konaklamak için hostel rezervasyonu yaptıranların sayısında bir artış trendi olduğu gözlemleniyor. Özellikle turistlerin azaldığı kış aylarında yapılan bu rezervasyonlar turizmi canlandırarak sektöre katkı sağlıyor. Doluluk oranı düşen tesisler, değişim programları ile İstanbul’a gelen gençler sayesinde boş kalmıyor. Dört mevsim cazibe merkezi haline gelen İstanbul’a gelenlerin sayısı değişim programlarıyla artış gösteriyor.”

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.