Virgin Air’den otel boykotu kampanyası

Virgin Air’in başı çektiği hareket dünya çapında yayılmaya başladı. Hollywood yıldızlar, dünyaca ünlü bir kruvaziyer tur operatörü, Virgin Air ve sayıları giderek artan global turizm sektörü aktörleri Brunei Krallığı'na bağlı dünya çapındaki 10 oteli boykot etmeye çağırıyor.

31/12/2019 23:40
Virgin Air’den otel boykotu kampanyası

Brunei Sultanlığının geçen hafta Şeriat yasalarını kabul etmesiyle birlikte, tüm gözler dünyada önemli bir turizm aktörü olan bu ülkeye çevrildi. Şeriat’ın kabulünden çok, homoseksüelliğin recimle (taşlayarak öldürme cezası) cezalandırılmasını protesto edenlerin sayısı dünya genelinde hızla çoğalıyor.

Küresel turizm sektörünün önemli isimleri bu gelişmeyi protesto etmek için, Şeriat’ın getirilmesinden tek başına sorumlu olan Brunei Sultanı’na ait otelleri boykot etmeye çağırıyor. 

“Stay in any of the following hotels and you are supporting Death by Stoning for gays.”

(Aşağıdaki otellerde konaklarsanız, gaylerin taşlanarak öldürlmesini desteklersiniz) 

Yukarıdaki sloganı kullanarak bu gelişmeye dikkat çekmek isteyen geniş bir kitle turizm medyasından da destek bekliyor. Cruise.co.uk, Virgin grubu ve Stephen Fry, Ellen De Generes ve Sharon Osborne gibi Hollywood’un ünlü isimleri bu harekete TV aracılığıyla destek arıyor.

İşte Brunei Sultanlığına ait oteller:

Hotel Bel Air, Los Angeles

Beverly Hills Hotel, Beverly Hills

The Dorchester, Londra

Park Lane, Londra

CoworthPark, Ascot

Le Meurice, Paris

HôtelPlaza Athénée, Paris

Le Richemond, Cenevre

Hotel Principe di Savoia, Milan

Hotel Eden, Roma

(tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.