Vali Şahin: İstanbul için altın yıl başlayacak

Turizm Haftası açılışında konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul’da birçok alanda olduğu gibi turizm alanında da çok ciddi yatırımlar olduğunu ifade ederek, “Bakanlığımız, valiliğimiz, belediyemiz ve diğer kurumlarımız elinden gelenin en iyisini yapmak için ciddi emek harcıyorlar” dedi.

17/04/2018 13:30
Vali Şahin: İstanbul için altın yıl başlayacak

İstanbul’da her medeniyetten izler bulunduğunu ve bu izlerin yaşatıldığını belirten Vali Şahin, “İstanbul adeta açık hava müzesi. Her kültürden izlerin bulunabileceği bir şehir. Bunu biz söylemiyoruz. Yabancılar söylüyor. Ve bunun hakkın hakka bir teslimi olarak görüyoruz. Bu hak teslim edildiği için de bunu söylüyorum”

İstanbul’un en önemli sorunlarından birinin İstanbul’a ulaşım ve İstanbul içinde ulaşım olduğunu kaydeden Vali Şahin, “İnşallah 3'üncü havalimanı ile birlikte İstanbul için altın yıl başlamış olacaktır. İstanbul geçen yıl 13 milyon turist kabul etti. Bu yeterli değil diyoruz ama İstanbul daha fazla turisti bundan sonra ağırlayabilecek kapasiteye eriştirilmeli.

Yeni havalimanı ile birlikte İstanbul’a erişim kolay olacak. Bu havalimanında tarihi yarım adaya ulaşım için metro çalışmaları devam ediyor. Geriye bakıp ağlanmak yerine, ileriye bakıp ümit var olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.