Vali Karaloğlu: Krizden çıktık

Almanya'nın Nürnberg kentinden gelen gazetecileri kabulünde konuşan Vali Münir Karaloğlu, "Ekim ve kasım aylarının rezervasyonlarına baktığımızda önceki yıla göre daha iyi olduğunu ve artık krizden çıktığımızı görüyoruz" dedi.

31/12/2019 23:40
Vali Karaloğlu: Krizden çıktık

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) misafiri olan Almanya´nın Nürnberg kenti Gazeteciler Kulübü üyeleri ile Orta Franconia Emniyet Müdürü Johann Rast’ı makamında kabul ederek, soruları cevaplandırdı. Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar ve AGC Başkanı Mevlüt Yeni’nin de bulunduğu ziyarette Alman gazetecileri Antalya’da görmekten mutlu olduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu, Türkiye, Almanya ve Antalya, Nürnberg ilişkilerinin çok özel olduğunu belirtti.

Almanya ile tarihi geçmişi olan çok güçlü ilişkiler içinde olduklarını belirten Vali Karaloğlu, "Avrupa’da en çok ticari ilişkimizin olduğu ve en çok misafiri ağırladığımız, en çok vatandaşımızın çalışmak veya yaşamak için tercih ettiği ülke Almanya’dır. Zaman zaman siyasi sorunlar dolayısıyla ilişkilerde inişler çıkışlar olsa bile ki bu normaldir, iki halk arasındaki ilişkilerin her zaman çok üst düzey olduğunu görüyoruz" dedi.

5 YILDIZLI OTEL SAYISI

Antalya'nın büyük bir turizm kenti ve önemli bir turizm destinasyonu olduğunu belirten Vali Karaloğlu, Türkiye ve Antalya'nın en çok yabancı misafiri Almanya’dan ağırladığını kaydetti. Antalya'da 5 yıldızlı 385 otel ve tatil köyü bulunduğuna işaret eden Karaloğlu, "Bu rakam bütün İspanya’nın 5 yıldızlı otel ve tatil köyü sayısından daha fazladır" dedi.

'KRİZDEN ÇIKTIK'

Vali Karaloğlu, ziyarette, turizm sezonunu da değerlendirdi. Dünyanın temel sorunu olan terörün en fazla turizm sektörünü etkilediğine işaret eden Vali Münir Karaloğlu, şunları söyledi:

"İnsanlar mutlu ve huzurlu değilse seyahate çıkmıyor. Antalya’da yapılan bir toplantıda uluslararası bir tur operatörünün yöneticisi bu sene 5 milyon Alman vatandaşının seyahat etmediğini ifade etti. Paris’te patlayan bombalar, Nice’te, Belçika’da İstanbul’da olanlar, bunların toplamı insanların seyahat etme dürtüsünü negatif etkiliyor. Rusya ile yaşanan uçak krizi, 15 Temmuz darbe girişimi, 2016 Antalya için zor bir yıldı ama bu yılı da atlattık. Ekim ve kasım aylarının rezervasyonlarına baktığımızda önceki yıla göre daha iyi olduğunu ve artık krizden çıktığımızı görüyoruz."

"Her krizden bir çıkış var, biz de krizin sonuna geldiğimize inanıyoruz" diye Karaloğlu, "2016’nın son çeyreği ve 2017’nin 2016’nın diğer 3 çeyreğinden daha iyi olacağına inancımız tam. Sizin gibi dostlarımızın Antalya’ya seyahat etmeleri, buradaki izlenimlerini uluslararası arenaya taşımasını da çok önemli buluyoruz" dedi.

Vali Karaloğlu, 12 yıldır sürdürdükleri kardeş cemiyet ilişkisinden dolayı AGC başkanı Mevlüt Yeni ve Nürnberg Gazeteciler Kulübü başkanı Siegfried Zelnhefer’i kutladı. Yeni ve Zelnhefer de Vali Karaloğlu’na teşekkür ederek ortak flamalarını takdim etti. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.