Ünlü yarışma Alanya'ya transfer oldu

Alanya'da 24-26 Ekim tarihleri arasında 4.Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması düzenlenecek. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin konaklama sponsoru olduğu yarışma ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek.

31/12/2019 23:40
Ünlü yarışma Alanya'ya transfer oldu

2011 yılında 215, 2012’de 650, 2013’te 850 ulusal yarışmacının yer aldığı aşçılık yarışmalarının dördüncüsüne dünyanın tanınmış aşçıları ve jüri üyeleri de katılacak. Alanya Belediyesi’nin himayesinde, Altın Kepçe Aşçılar Derneği’nin Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenleyeceği yarışma için binin üzerinde yarışmacının başvuru yaptığını söyleyen Altın Kepçe Aşçılar Derneği Başkanı Mustafa Nail Özden, yarışmacıların yakınlarıyla birlikte 2 binin üzerinde kişiyi en az üç gün boyunca Alanya’da ağırlayacaklarını belirtti.

Yarışma hakkında bilgiler veren Özden, "26 dalda yapılacak yarışmaya ülkemizin her bölgesinden ve yurt dışından Litvanya, Rusya, Letonya, Sırbistan ve Yunanistan gibi ülkelerden iddialı aşçılar katılacak ve İngiltere, İtalya, Portekiz, Yunanistan, Güney Amerika, Bolivya, Azerbaycan, Romanya ve Almanya’dan dünya gastronomisinde söz sahibi olan tanınmış şefler jüri üyesi olacaklar" dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise üç yıl üst üste ulusal düzeyde ve her yıl artan katılımcı sayısıyla dikkat çeken aşçılık yarışmasının bu sene uluslararası düzeyde yapılmasının Alanya turizmini çeşitlendirme ve gastronomi turizmi adına çok büyük bir başlangıç olduğunu vurguladı.

12 yıldır İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre Merkezi’nde yapılan yarışmanın Alanya’ya çekilmesinin bölge adına büyük bir başarı olduğunu dile getiren Sili, "Alanya Belediyesi’nin kardeş şehri Fushun (Çin) yöneticileri ile ALTİD arasında yapılan Kültürel Aşçı Değişimi Projesi kapsamında Alanya’da bulunan Çinli aşçıların da görsel şovlar yapacağı yarışma için ulusal ve uluslararası basın mensuplarının da gelecek olması Alanya tanıtımı açısından önemli bir fırsat olacak" dedi.

TV’lerde hazırlayıp sunduğu yemek programlarıyla dikkat çeken Elif Korkmazel’in sunuculuğunu yapacağı yarışmanın diğer sponsorları ise Electrolux, Metro Market, Unilever, Arslanlar Gıda, Birlik Ekmek, Paşabahçe, Çiftlik Gıda, Otel Temizlik Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği, Alanya Kent Konseyi, Anadolu Teknik Müdürler Derneği ve Otel Satın Alma Müdürleri Derneği.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.