Ünlü sanatçılar Down Sendromlu çocuklar için sahne alacak

C Majör İş’ten Sesler Korosu tarafından sosyal farkındalık oluşturmak adına İstanbul Down Sendromu Derneği yararına 15 Mayıs Pazartesi akşamı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek konserin basın toplantısı Ramada Plaza İstanbul City Center’da yapıldı.

31/12/2019 23:40
Ünlü sanatçılar Down Sendromlu çocuklar için sahne alacak

Basın toplantısında, Sianji Group Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır ve İstanbul Down Sendromu Derneği Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay konser hakkında detaylı bilgiler paylaşarak sosyal yardım konserlerine devam edileceğinin müjdesini verdiler.

İş dünyasının başarılarıyla çevresine örnek olan isimleri tarafından 2016 yılında hayata geçirilen C Majör İş’ten Sesler Korosu, sosyal farkındalık oluşturmak ve toplumsal dayanışmayı kuvvetlendirmek adına keyifli sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor. 15 Mayıs Pazartesi akşamı, saat 20.00’de İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda İstanbul Down Sendromu Derneği yararına konser vermeye hazırlanan C Majör İş’ten Sesler Korosu, konser öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. 10 Mayıs Çarşamba günü Ramada Plaza İstanbul City Center’da gerçekleştirilen basın toplantısında, C Majör İş’ten Sesler Korosu kurucularından Sianji Group Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Down Sendromu Derneği Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, Başkan Yardımcısı Aydan Gömügen Tuncay, Sosyal Komite Başkanı Şule Kurtar, Proje Koordinatörü ve Koro Şefi Nergis Yıldırır toplantıda hazır bulundu. Geceden elde edilecek tüm gelirin İstanbul Down Sendromu Derneği’ne bağışlanacağı bu anlamlı konser için Recai Çakır, “Ömrümüz yettiğince şarkı söylemeyi seven iş dünyasının değerli üyeleri ve alanlarında kendilerini kanıtlamış kişilerle kimsesiz çocuklar ve hayır kurumları yararına konserler düzenlemeyi amaçlıyoruz. Çünkü insanlara verilecek en kutsal armağanın paradan öte ilham, inanç ve umut olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımıza çok daha güzel yarınlar bırakmalıyız ve bunun için hepimizin el ele vermesi gerekiyor. Farklı dernek ve yardım kuruluşlarıyla da ortak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her yıl dört konser düzenlemeyi ve dört farklı yardım kuruluşuna el uzatmayı planlıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Misafir sanatçılarımız gönüllü olarak sahne alacak

Türkiye’nin en önemli iş insanlarından oluşan 60 kişilik koroyo, 45 kişilik Muhammed Yıldırır Orkestrası’nın eşlik edeceğini belirten Recai Çakır, gecede misafir sanatçıların da sahne alacağını belirtti. Çakır, “Alişan, Özgün ve Ege bu anlamlı gecede misafir sanatçılarımız olarak, hiçbir ücret talep etmeden, gönüllü olarak sahne alacaklar. Sanatçılarımıza da göstermiş oldukları bu ilgi ve destek için C Majör adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. İstanbul Down Sendromu Derneği Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ise; “Her yıl Türkiye’de yaklaşık 2000 çocuk down sendromlu olarak dünyaya geliyor. Down sendromlu bireyler, eğitim ve sevgiyle birlikte çok güzel yerlere gelebiliyor ve güzel işlere imza atabiliyorlar. Maddi desteğin ötesinde down sendromlu çocuklarımızı istihdam etmek, onlara meslek kazandırmak amacıyla çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının başında geliyoruz. Bu tarz toplumsal faaliyetlerle de sesimizi duyurmak ve farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu doğrultuda C Majör İş’ten Sesler Korosu’na bizlere olan destekleri için bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyoruz.” açıklamalarında bulundu. Seyircilere müzikle harmanlanmış keyifli vakit geçirme imkanı sunan konserin biletlerine İstanbul Down Sendromu Derneği’nden ve konser öncesinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı girişinden temin edebilirsiniz. Bilet fiyatı: Gold: 200 TL, Silver: 150 TL,  Balkon: 100 TL.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.