Ünlü otelciye 'Dolandırıcılık' suçlaması

Bünyesinde yedi otel bulunan ve hisseleri borsada işlem gören Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.’nin yöneticileri hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla son 3 günde savcılıklara 25’e yakın suç duyurusu yapıldı. Suçlama ‘şirketin içini boşaltmak’.

31/12/2019 23:40
Ünlü otelciye 'Dolandırıcılık' suçlaması

Şirket ortakları ve bağlı şirketlere aktarıldığı iddia edilen para miktarı 90 milyon TL olarak hesaplanıyor. Şirketin sahiplerinden Selim Sayılgan ise ‘suçlamalara itibar etmiyoruz, gerekli yanıtlar savcılıklara verilir’ dedi. Nisan 2012’deki 7 lira değerindeki hissesi 50 kuruşa düşen Kervansaray Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Galatasaray Kulübü eski yöneticisi Selim Sayılgan dahil 4 yönetici hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunuldu. Edinilen belgelere göre İstanbul, Antalya, Aksaray, Kars’ta son üç günde 25’e yakın suç duyurusu yapıldı. Şirket yöneticileri, ‘görevi kötüye kullanma’ ‘nitelikli dolandırıcılık’ gibi bir dizi suçlama ile karşı karşıya.

‘90 MİLYON LİRA AKTARILDI’ İDDİASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dün yapılan başvuru dilekçesinde şirketin kasasından, bağlı ortaklılar ve şirket ortaklıklarına aktarılan para miktarı 90 milyon TL. Suç duyurularına göre, şirket paraları, finansman adı altında ortaklara aktarıldı. Aktarılan paralara karşılık uzun vadeli senetler alındı. Şirketin, bankalara ve alacaklılara karşı ödeme güçlüğü içinde olmasına karşın, ortaklara para aktarılmasının şüpheli olduğu vurgulandı.   Suç duyurusu metinlerinde hangi şirkete ne kadarlık para aktarıldığı bilgisi de yer alıyor.

İLK SUÇ DUYURUSU SPK'DAN

Küçük yatırımcılardan önce Sermaye Piyasası Kurulu’nun da şirket hakkında harekete geçtiği anlaşıldı. SPK, şirketin sahiplerinden Selim Sayılgan hakkında ‘piyasa dolandırıcılığı’ suçlamasıyla 3 Nisan’da suç duyurusunda bulundu.  Borsa İstanbul Yönetim Kurulu da geçtiğimiz 2 Mayıs’ta şirketin uyarılması kararı aldı.

‘SUÇLAMALARA İTİBAR ETMİYORUZ’

Kervansaray Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Sayılgan, kendilerine yönelik suçlamalara itibar etmediklerini söyledi.  “Aile olarak 40 yıllık sanayi geçmişimiz var. Bizler şirketimizi iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Bu suçlamalar belli çevrelerce bir süreden beri yapılıyor.  Savcılıklara yapılan suç duyuruları varsa bizim de bunlara karşı vereceğimiz yanıtlarımız olacaktır. SPK’nın yaptığı suç duyuruşa ilişkin ise, ilgililere gerekli yanıtları verdik. Savcılık soruşturması sürecinde ise gerekli evrakları sunacağız. Herhangi bir manüplatif işlem yok” dedi.

Kervansaray Yatırım Holding’in bünyesinde, Antalya, Bursa ve Muğla’da bulunan 7 otel yer alıyor. Şirketin piyasa değeri 312 milyon TL seviyesinde. Şirketin halka açıklık oranı yüzde 22 seviyesinde.

HİSSEDE ‘SATIŞ’ HAREKETLİLİĞİ

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan 15 Kasım 2013 tarihli açıklamada iki otelin yüzde 50’sinin satışı için görüşmeler yapıldığı bildirildi. Bu bildirim sonrası şirket hisseleri yükseldi. Hissenin yükseldiği süreçte bağlı ortaklardan biri elindeki hisseyi sattı. Bu açıklamadan 2 ay sonra ise KAP’a yapılan açıklamada görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Son açıklama ile birlikte hissenin değeri düştü. (Hürriyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.