Uluslararası MICE Derneği'nde önemli yapısal değişiklik

Uluslararası MICE Derneği, “1.Olağanüstü Genel Kurul” Toplantısını gerçekleştirdi. Dernek; hem adını değiştirdi, hem de önemli yapısal değişiliklere imza atarak daha da güçlendi.

21/04/2018 23:45
Uluslararası MICE Derneği'nde önemli yapısal değişiklik

CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıya, üyeler de oldukça yoğun ilgi gösterdi. Tüzükte bazı güçlendirmeler yapan dernek üyeleri, derneğin adını büyük bir endüstri olan Mice sektörüne yönelik "Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği " (International Association of MiceIndustry) olarak değiştirdi.

Tüzükte yapılan diğer önemli güçlendirmeler ise; artık derneğin yönetim kurulunun 5 asil + 5 yedek üye yerine 9 asil ve 9 yedek üye olarak revize edilmesi ve disiplin kurulunun 3 asil ve 3 yedek üye olarak eklenmesi olarak göze çarptı.

Hızlı fakat emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz

Toplantı da söz alan Uluslararası MICE Derneği Başkanı Serdar Söyler; "Tüm sektör paydaşlarını bir araya getirmek ve kitlesel düzeyde muhatap olmak adına yola çıkan derneğimiz, bu yolda hızlı fakat emin adımlarla yoluna devam ediyor.

2017 yılı içerisinde tüm sektör paydaşlarına yönelik 7 adet eğitime imza atan derneğimiz ayrıca; 1 adet sosyal sorumluluk projesin,  2 adet yurt içi famtrip, 2 adet yurt dışı famtrip, 3 adet network etkinliği, sektörel anketler, Mice Business adlı TV projesi ve fuar katılımları gibi bir çok proje gerçekleştirdi."

30 kişilik yönetim takımıyla devam edecek

Tüm karar ve oylamaların oybirliğiyle olduğu toplantıda söz alan Uluslararası MICE Derneği 2. Başkanı Hüseyin Kurt, dernek olarak çok üretken, aktif dinamik ve enerjisi yüksek bir derneğiz. Sektöre dokunmak, proje üretmek adına yapılacak çok şey ve gidilecek çok yol var. Bu bağlamda bu kongremizde en önemli değişikliğimiz, bir çok sektör paydaşı dostumuzun da olduğu "İcra Kurulu" dediğimiz, 30 kişilik yönetim takımıyla devam ediyor olacak olmamızdır.

Unutulmamalıdır ki sektör paydaşlarıyla aynı masada oturup sorunları ve problemleri birlikte konuşmuyorsanız, çözüm bulunması ve projeleri de birlikte üretmiyorsanız başarıya ulaşması mümkün değildir. Biz de bu bağlamda yeni yönetim takımımızda otel, transport, dekor, ses-ışık-teknik, insan kaynakları, sanatçı menajerliği, rehber, ajans – prodüksiyon, bilişim, ozalit – baskı, fuar, animasyon ve eğlence hizmetleri, yüzer tesis işletmeleri sektörlerinde faaliyet gösteren dostlarımızı aramıza aldık. Artık çok daha güçlüyüz." 

Çok güzel çalışmalara imza atacağız

Toplantıda söz alan bir diğer isim ise, Yönetim Kurulu Üyesi Mali Kanji oldu. Kanji konuşmasında, "Önümüzde 3 senelik bir görev süresi ve çok yoğun bir ajanda var. İcra Kurulu üyelerimizin gözetiminde olacak çalışma grupları ve komisyonlarımız üretmek için göreve talip olduk ve yola koyulduk. Hep birlikte çok güzel çalışmalara imza atacağımıza inancımız tam."

Olağanüstü genel kurul sonrası yeni yönetim ilk toplantısını gerçekleştirerek, görev dağılımını paylaştı. 2 kadın üyenin de yer aldığı yeni yönetimin görev dağılımı, şu şekilde gerçekleşti:

Serdar Söyler: Yönetim Kurulu Başkanı

Hüseyin Kurt: 2. Başkan

Işıl Özmen: Genel Sekreter

Mali Kanji: Sayman Üye

Umut Kaya: Üye

Serdar Uğur Girgin: Üye

Nurçin Yürekli: Üye

Ferhat Özdemir: Üye

Kubilay Şahin: Üye


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.