Uludağ birinci bölgede oteller boş

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Uludağ’da sorunlar yaşanıyor. Birinci bölgede oteller boş, köpekler cirit atıyor. Uludağ’ı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kanunu ile idare edersen olmaz” dedi.

31/12/2019 23:40
Uludağ birinci bölgede oteller boş

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, bugüne kadar Uludağ’a 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptığını belirterek, “Uludağ’da sorunlar yaşanıyor. Uludağ için ‘kayak merkezi’ deniliyor ancak birinci bölge Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na, ikinci bölge Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı. Burası kayak merkezi ise kayak merkezi için gerekenler yapılmalı” dedi.

‘Uludağ’a 100 milyon  dolar yatırım yaptım’

Ali Ağaoğlu, Uludağ’da My Mountain Otel’de düzenlediği ‘Geleneksel Basın Buluşması’nda gazetecilerle biraraya geldi. Milliyet'e yer alan habere göre, Uludağ’ın sorunları, grubun turizm, gayrimenkul, sanayi ve enerji alanındaki yatırımları hakkında bilgi veren Ağaoğlu, gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemelerde Türkiye için geç kalındığını söyledi. Ağaoğlu, şöyle dedi:

“Ülkenin en büyük sorunu cari açık. Dövizin de en kalıcı olduğu alan yabancıya konut satışı. Getirilen teşviklerin ve vatandaşlık hakkı gibi düzenlemelerin gayrimenkul sektörüne ve ekonomimize çok olumlu katkısı olacak. Yabancıya KDV istisnası getirildi. Bunlar dünyada uygulanan modellerdi. Türkiye’ye gelmesi geç olsa da son derece isabetli oldu. Önümüzdeki günlerde de daha olumlu dönüşler alacağımıza inanıyorum. Yurtdışı ziyaretlerimizde bunların yansımalarını görüyoruz. Yabancılar yatırım yapmak için istekli ancak istikrar yatırımcılar için önemli.”

‘Oteller boş kaldı’

Ağaoğlu, “Birinci bölgede oteller boş, köpekler cirit atıyor. Uludağ’ın durumu ortada. Bu işin bir de sosyal boyutu var. Bugün gerçekten Uludağ’ın eteklerinde bir sürü köy var. Gidin o köylere Doğu’daki köylerden çok daha geri durumda. Otelimizde çalışan insanların yüzde 60’ı, yüzde 70’i civardaki köylerdendi. Uludağ’ı Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kanunu ile idare edersen olmaz” dedi.

Ağaoğlu Grubu’nun yurtdışına açılacağı sorularını yanıtlayan Ali Ağaoğlu, şunları ekledi:

“Ağaoğlu markasını yurtdışına taşıma düşüncemiz var. Ortadoğu’dan ve Asya’dan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bu konuda ciddi araştırma yapıyoruz. Bu durumun sene sonunda netleşeceğini düşünüyorum” dedi. Aynı zamanda Anadolu’da yatırım yapacaklarını belirten Ağaoğlu, “Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Oflu olduğum için ilk projeyi memleketim olan Trabzon’da yapmak istiyorum” dedi. Üniversite projesine ilişkin arazilerinin hazır olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, “2018’e yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yerleşkelerin birisi Ataşehir’de diğeri de Maslak’ta olacak” diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.