Tuzla’ya 80 odalı kaplıca otel

İstanbul Tuzla İçmeleri, 60 Milyon Lira'lık yatırımla yeni oteline kavuştu.

31/12/2019 23:40
Tuzla’ya 80 odalı kaplıca otel

Tuzla İçmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Köse, 80 odalı İstanbul Medikal Termal Kaplıca Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde şifalı sulardan gelen doğal tedavi yöntemleriyle modern tıbbın imkanlarını bir araya getirdiklerini söyledi. Merkezde 52 standart odanın yanı sıra 16 termal oda, 8 connected oda ve iki engelli odası ile iki de suit oda yer alıyor.

İstanbul Medikal Termal Kaplıca eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde beşi tedavi amaçlı olmak üzere dokuz havuz bulunuyor. Boyun ve bel fıtığından şeker hastalığının yarattığı sorunlara, cilt problemlerine kadar birçok hastalığın tedavi edilebildiği merkezde ihtiyaç duyan hastalara özel şifalı su ve beslenme kürleri uygulanarak vücudun tam anlamıyla toksinlerden arınması sağlanıyor. Tesiste ayrıca spa ve wellness hizmetleri de veriliyor.

Potansiyel çok büyük

Köse, mineral yapıya sahip tarihi Tuzla İçmeleri sularının yeniden eski değerine kavuşması için yıllardır hem çevre düzenlemesi hem de bilimsel anlamda çalışmalar yürüttüklerini aktardı. 70 bin m2 alana sahip Tuzla İçmeleri A.Ş.’ye ait araziyi 1990 yılında devraldığında anlatan Köksal Köse, “Bu değerli kaynaklar 20 yıl atıl kalmış. Biz aldığımızda şifalı sular dere taşmaları sonucu kirlenmişti.

İlk iş olarak termal kaynakları korumaya aldık. Fizik-tedavi ve rehabilitasyon destekli bir hidroterapi merkezi konumunda. Bölgeye bugüne kadar 115 milyon liralık yatırım yaptık. Ancak ortam uygun olsa 33 milyon dolarlık daha yatırım yapabilecek kaynak var. Bölgedeki kaynaklar tam kapasite işletilebilse 200 milyon dolarlık yatırım ve bin kişilik istihdam potansiyeli taşıyor” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.