TÜRSAB'ta muhalefet üzerindeki baskı artıyor

TÜRSAB Yönetim Kurulu, Firuz Bağlıkaya'ya desteğini açıklayan İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, Harput ve Adana BYK başkanlarını Disiplin Kurulu'na sevk etti. Karara, Değişim Hareketi'nden ve BYK başkanlarından sert  tepki geldi.

12/12/2017 01:07
TÜRSAB'ta muhalefet üzerindeki baskı artıyor

TÜRSAB Yönetim Kurulu, seçim kampanyası sürecinde TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya'ya desteğini açıklayan Bölgesel Yürütme Kurulu başkanlarını Disiplin Kurulu'na sevk ederek, yönetim kurulu üyeliklerini askıya aldı. 

30 Kasım 2017 Perşembe günü TÜRSAB Yönetim Kurulu'nun Olağanüstü toplantısıyla alındığı belirtilen karar, 8-11 Aralık tarihleri arasında e-mail ile muhataplarına iletildi.

Karar hukuksuz, BYK başkanlarının haklarını sonuna kadar savunacağız

TÜRSAB Yönetimi'nin kararına sert tepki gösteren Firuz Bağlıkaya, yapılan suçlamaları komik ve hukuksuz olduğunu belirtti.  Disipline sevk edilen BYK başkanlarının haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyleyen Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB Yönetiminin aldıkları bu karar ile bugüne kadar görülmemiş bir skandala imza attığını ifade etti.

"Başkanın durumu belli; çağrım Yönetim Kurulu üyelerine... "

Yönetim Kurulu üyelerini sağduyuya davet eden Firuz Bağlıkaya, "Başkanın durumu ve refleksleri belli. Tamamen kontrolü kaybetmiş durumda. En azından yönetim kurulu üyelerinin Seyahat Acentaları Birliği'ne bu dönemde sahip çıkması gerekir. Böyle hukuksuzlukların altına imza atmalarının uzun dönemde kendilerine ciddi veballer getireceğini düşünüyorum" dedi

"Diyalog yolları açılmışken nedir bu şimdi?"

Yapılanları, diyaloğu ve uzlaşı kültürünü  baltalamaya dönük hamleler olarak nitelendiren Firuz Bağlıkaya,  "Diyalog yolları açılmışken nedir bu şimdi" diyerek tepkisini ifade etti...

"Mahkemelerin kapısını kendileri açıyor"

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un "TÜRSAB'ı mahkemelere  düşürdüler" yönündeki  eleştirilerine  atıfta bulunan Firuz Bağlıkaya, "Mahkemelerin kapısını açan eylemleri kendileri yapıyor. İnsanlar da tabiî ki hakkını, hukukunu arayacak" dedi.

"Seçim tarihini Başaran Bey mi belirleyecek?"

Ertelenen Genel Kurul için yeni tarihin açıklanmamasını da eleştiren Firuz Bağlıkaya, "Seçim tarihinin kararını her halde Başaran Bey verecek... Bugüne kadar bir açıklama gelmediğine göre, Başaran Bey'in kararını bekliyor herhalde Bakanlık" dedi.

30 Kasım'da aldığınız kararı neden sekiz gün sonra  tebliğ ediyor sunuz?

Disipline sevk edilen Bölgesel Yürütme Kurulu başkanlarından Asya BYK Başkanı Ali Bilir ise olağanüstü yönetim kurulunda, 30 Kasım 2017 tarihinde alınan bir kararın sekiz gün sonra tebliğ edilmesine dikkat çekerek "Beni görevden aldıysanız neden 7 Aralık'ta başlayan Travel Turkey Fuarı’na BYK Başkanı olarak davet ediyor ve adıma otel rezervasyonu yapıyorsunuz" diye sordu.

"Görevimize devam ediyoruz"

Kararın, kendisi ve Asya BYK yönetimi için geçerliliği olmadığını savunan Ali Bilir, "Biz görevimize devam ediyoruz" dedi.

"Ulusoy'u destekleyen BYK başkanları neden disipline verilmiyor?"

Görevine devam eden birçok BYK başkanının da Başaran Ulusoy'u desteklediğini ve bu yönde paylaşımlar bulunduğuna dikkat çeken Avrupa BYK Başkanı İbrahim  Halil Kalay da bu BYK başkanlarının neden disipline verilmediğini sordu...

Avukat İlker Ünsever: Yapılmak istenen soruşturma hukuka aykırı

Konunun hukuki boyutunu değerlendiren Avukat İlker Ünsever ise, Acentaların mesleki faaliyetlerinden dolayı disipline verilmediğine dikkat çekerek şu tespitlerde bulundu: "1618 sayılı kanunun, disiplin cezalarıyla ilgili gönderme yaptığı 5362 sayılı kanunun 24. Maddesinde, üyelerin mesleki faaliyetlerinden ötürü, hukuka ve mesleğin kuralları dışında davranmaları halinde disiplin soruşturması açılır deniliyor.

Burada Seyahat Acentalığı faaliyetinden dolayı değil, Seyahat Acentası temsilcisinin örgüt içindeki bir alanı, seçimdeki adaylardan birinin bilgilerini paylaşmak amacıyla kullanması nedeniyle soruşturma açıldığını görüyoruz".   

Başlatılan soruşturmanın 5362 sayılı kanunun 24. Maddesiyle hiçbir bağlantısının bulunmadığına dikkat çeken Avukat İlker Ünsever, "Bu nedenle de yapılmak istenen soruşturma hukuka aykırıdır. Ve hukuki bir sonuç doğuracak güçte ve nitelikte değildir" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.