TÜRSAB seçimlerinin ertelenmesine tepkiler

Turizm sektörü bu sabah, TÜRSAB seçimlerinin ertelenmesi haberiyle sallandı. Sektörün bir numaralı gündemini oluşturan haberi ilk defa sitemizden duyan turizm sektörü, hatta TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri,  oldukça şaşkın ve tepkili.

Hasan Arslan Hasan Arslan 26/11/2017 14:50
TÜRSAB seçimlerinin ertelenmesine tepkiler

Gönderdikleri mesajlar ve ettikleri telefonlarla sitemizi mesaj ve telefon yağmuruna tutan turizmciler, durumdan oldukça rahatsız.

Tepkilerini  sitemiz aracılığıyla dile getiren turizmcilerin ortak görüşü, Başaran Ulusoy’un başkanlık yarışını kaybedeceğini anladığı için böyle bir yönteme başvurduğuydu. Tepkilerde üzerinde durulan bir başka konu da, olayın hukuki boyutu. Turizmcilerin ortak görüşü, TÜRSAB Yönetim Kurulu’nun seçim erteleme gibi bir yetkisinin olmadığı yönünde.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

Güvenlik kaygıları nedeniyle dünya sıralamasında sahip olduğu 5’inciliği kaybeden İstanbul’un tekrar aynı konuma gelmek için yoğun çaba harcadığı bir dönemde, TÜRSAB’ın güvenlik nedeniyle kongre ertelemesi de ayrı bir ironi tabii. Kendi kongresini bile güvenlik ve kaos endişeleriyle ! erteleyen turizm sektörünün en önemli çatı örgütlerinden TÜRSAB’ın, yabancıları kongre yapmaları için İstanbul’a gelmeye nasıl ve hangi yüzle ikna etmeye çalışacağı da ayrı bir merak konusu.

Şimdi hepimiz merak ediyor ve soruyoruz: Gerçekten TÜRSAB’ta neler oluyor?

Kulislerde çok çeşitli söylentiler dolaşıyor ama tabii ne kadarı gerçek, ne kadarı değil bilmek mümkün değil. Dillendirilen söylentilerden biri de, hükümetin seçimlere müdahale ettiği ve kendi adayını, üstelik tek aday olarak seçimlere sokmak istediğiydi. Resmi olmasa da gayri resmi olarak ve dolaylı yollardan TÜRSAB başkan adaylarına seçimlerden çekilip, adaylıktan vazgeçmeleri telkin edilmişti. Ama tabii bunlar kulislerde konuşulanlar.

Şimdi sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda…

Tüm turizmcilerin anti demokratik bulduğu bu seçim erteleme konusunda şimdi gözler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda. Bakanlığın konuyla ilgili yapacağı açıklama ve girişimler merakla bekleniyor.

Başkan adayları nasıl tepki verdi?

Peki TÜRSAB’ta Başaran Ulusoy’a karşı en güçlü rakip olan ve muhalefeti etrafında birleştiren Firuz Bağlıkaya’nın  konuyla ilgili tepkisi nasıl? Şimdilik sessizliğini koruyan ve olayların gelişimini dikkatle takip eden Bağlıkaya’nın, avukatlarına ertelemenin yasal olup olmadığıyla ilgili araştırma yapmaları talimatını verdiği de gelen bilgiler arasında.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.